Inspectorul Tiucă a refuzat să fie infiltrat de DIICOT în dosarul grupării...

Inspectorul Tiucă a refuzat să fie infiltrat de DIICOT în dosarul grupării Halăs UPDATE 1 Decizia CAT

4
DISTRIBUIȚI

Şeful sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa, inspectorul Marcel Tiucă, arestat pentru că a sprijinit gruparea de contrabandişti a lui tiuca cs 1 pFlorian Halăs, a refuzat să fie infiltrat într-un dosar al DIICOT Timişoara pentru a dovedi acţiunile ilegale ale acestora. Afirmaţia a fost făcută de unul dintre cei doi avocaţi ai săi care, astăzi, la Curtea de Apel Timişoara l-au apărat la recursul împotriva deciziei de arestare a sa şi a celorlalţi trei – agenţii Brebu Sorin, Munteanu Alin şi contrabandistul Radovan Constantin. „A refuzat să fie infiltrat de DIICOT spunând că îi este frică pentru că anterior a făcut capturi de ţigări şi s-a trezit cu prezoanele de la maşină desfăcute, dar şi-a arătat disponibilitatea de a ajuta în anchetă”, a susţinut unul dintre apărători. Această declaraţie vine în contradicţie cu cele afirmate de poliţistul de frontieră în faţa Tribunalului Caraş Severin unde a afirmat că l-a ajutat pe Halăs ca să-l prindă.

Avocatul Petre Petrişor a afirmat că Tiucă „a depus mărturie în dosarul lui Florian Halăs ca martor.


Halăs a obţinut o pedeapsă cu suspendare pentru că a dat declaraţie împotriva sa cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei. A spus că i-a dat mii de euro, dar nu există nici o dovadă. Nu există probe, ci nişte indicii – sunt două procese de sesizare din oficiu, două declaraţii de martor ale unor inculpaţi din alt dosar şi o interceptare telefonică”. Ca argumente în favoarea lui Tiucă au fost aduse o diplomă de excelenţă din 2008, mai multe capturi de ţigări şi faptul că a refuzat de două ori să primească şpagă. Avocatul Cosmin Bolosin a cerut eliberarea lui Brebu şi a lui Radovan pe motiv că judecătorul care a decis arestarea acestora este şi cel care a dat sentinţa în dosarul grupării Halăs, fiind „cointeresat şi incompatibil”. În replică, procurorul DIICOT a susţinut că judecătorul era în legalitate deoarece nu ajudecat dosarul pe fond. Tiucă a cerut să fie eliberat pe motiv că este nevinovat şi „niciodată nu am cerut să fie duse sau mutate dntr-un loc echipele de pe teren. Şefii de tură şi adjunctul meu cunoşteau foarte bine zonele de risc”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli decizia instanţei.

UPDATE 1 Curtea de Apel Timişoara a respns recursurile, urmând ca toţi patru inculapţi să rămână în arest timp de 29 de zile.

4 COMENTARII

  1. Din start subliniez ca nu sunt un sustinator al lui Tiuca, dar trebuie spus ca a fost primul politist din Caras care a facut o desistare. (Ce memorie scurta are presa!) Oare nu acest lucru l-a dus la pierzanie? Daca un ziarist ar investiga ar descoperii ca Tiuca a mai fost tinta unei inscenari prin 2008.

  2. Acest gunoi de Tiuca isi merita soarta si LOCUL SAU ESTE LA BULAU !
    Cand a luat spaga de nenumarate ori in restaurantul lui Halas,pe fata fara frica,direct de la Halas,cum a fost? Chestia este ca toti cei arestati sunt niste PROSTI,care se credeau SMECHERI. Au luat SPAGA fara precautie si au ajuns unde trebuie. Prostii draq.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.