Consilierul 2 al Ambasadei Republicii Congo la Belgrad, acuzat de soţie că...

Consilierul 2 al Ambasadei Republicii Congo la Belgrad, acuzat de soţie că a organizat transporturile de ţigări de contrabandă

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş a judecat, astăzi, primul termen de fond al dosarului în care procurorii DIICOT o acuză pe Bombeto Pascaline Esther,  soţia consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo  în Serbia, şi alte şapte persoane de contrabandă cu ţigări şi constituire de grup infracţional organizat. Trei dintre inculpaţii din acest dosar au vrut să beneficieze de reducerea pedepsei cu o treime şi au recunoscut toate acuzaţiile aşa cum au fost formulate de DIICOT – Eugen Cârstea, Steici Emil şi Ion Martinescu. Apărătorii celorlalţi inculpaţi au cerut respingerea solicitărilor celor trei pe motiv că „ni se distruge apărarea şi ar trebui să vă antepronunţaţi asupra vinovăţiei celorlalţi inculpaţi”. Judecătorul a admis că inculpaţii care şi-au recunoscut faptele beneficiază de reducerea limitelor de pedeapsă, dar a anunţat că sentinţa o va da la final, când se va pronunţa pentru toţi inculpaţii. Prima audiată a fost soţia diplomatului din Congo, care a fost prinsă în flagrant cu maşina de Corp Diplomatic încărcată cu ţigări de contrabandă.


 Bombeto Pascaline Esther l-a acuzat pe diplomat că este cel care a băgat-o în această afacere de contrabandă, „Soţul meu este cel care m-a pus să-l ajut pe şofer cu ţigările. S-a întâlnit cu un bărbat pe care nu-l ştiu, dar l-aş recunoaşte dacă l-aş vedea. Soţul mi-a spus că dacă-l ajut nu am nici o problemă. Ajutorul consta în a-l ajuta să bage ţigările în România, dar precizez că nu cunosc pe nimeni în România. Ţigările aparţineau acelui bărbat care a discutat cu soţul meu. Urma să primesc 1600 euro după ce duceam ţigările”, a susţinut femeia din Congo. De altfel, Marc Marius Itela Elombola este cercetat de procurorii DIICOT în dosarul disjuns tot pentru contrabandă.

Nu au lipsit declaraţiile contradictorii, audierea întinzându-se zeci de minute. Bombeto a susţinut că nu a fost decât de două ori în România, dar când judecătoarea i-a spus că în evidenţele Poliţiei de Frontieră apare că a intrat de 16 ori în acest an a afirmat că „nu neg evidenţele Poliţiei”. Soţia diplomatului a aruncat întreaga vină pe şoferul  Vujosevic Miljan, afirmând că „mi-a fost prezentat de acel bărbat ca fiind şoferul. Venea la soţul meu, lua cheile maşinii şi pleca cu ea. Nu ştiu unde se încărcau ţigările. Prima oară când am venit, şoferul mi-a spus că sunt ţigări în sacii negri din maşină. Am intrat cu maşina într-o curte şi şoferul a coborât să descarce ţigările. Eu am stat în maşină. Mai erau câţiva bărbaţi. A doua oară, când ne-a oprit Poliţia, Miljan mi-a spus să nu cobor din maşină, deşi eu am vrut să mă dau jos”. Audierile continuă la această oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.