EXCLUSIV După modelul contrabandiştilor, subcomisarul Şaptebani i-a făcut plângere penală unui agent...

EXCLUSIV După modelul contrabandiştilor, subcomisarul Şaptebani i-a făcut plângere penală unui agent care şi-a făcut datoria

14
DISTRIBUIȚI

Subcomisarul Cristinel Şaptebani, actualul şef al Poliţiei de Frontieră Caraş Severin, nu a ezitat  să-i facă o plângere penală unui agent de la Poliţia Rutieră pentru că şi-a permis să-i ceară actele după ce a fost oprit la un filtru instalat în apropierea vămii Moraviţa. În 18 septembrie 2009, la ora 8,40, la filtrul de la ieşirea din vamă, instituit la ordinul Ministrului de Interne pentru combaterea contrabandei cu ţigări şi alcool, a fost oprit un Mercedes condus de subcomisarul Şaptebani, pe atunci şeful punctului de trecere a frontierei Moraviţa. Când a coborât din maşină, acesta a declarat că „nu ne prezintă documentele  şi nici interiorul autoturismului fiindca noi acolo în filtru facem un abuz deoarece nu avem competenţă în acea zona să verificăm interiorul autoturismelor, fiindca nu suntem vameşi. Imediat în spatele lui s-a mai oprit un microbus VW Transporter  cu însemnele Poliţiei de Frontieră din care au coborat mai multe persoane îmbrăcate în uniforma cu însemnele Poliţiei de Frontieră, iar una dintre acele persoane avea o cameră de filmat în mână şi a fost pus de către scms. Şaptebani Cristinel să ne filmeze”, se arată în declaraţia agentului Alexandru Spătar de la Poliţia Rutieră. Într-un final, după ce a continuat scandalul, Şaptebani a prezentat actele, dar agentul a constatat că maşina avea, printre altele, asigurarea obligatorie expirată. Pentru că Şaptebani a refuzat să-şi dea jos plăcuţele de înmatriculare, a fost oprit un martor asistent. Cu o altă maşină, subcomisarul a plecat înapoi în vamă şi după 30 de minute s-a întors cu o asigurare. Agentul de la Rutieră i-a întocmit un proces verbal lui Şaptebani şi l-a sancţionat pentru că nu avea centură, nu avea certificatul de înmatriculare al maşinii, nu avea achitată taxa de drum şi nici RCA. Procesul verbal a fost semnat şi de martorul asistent şi de subcomisarul Şaptebani.

Ulterior acestui incident, după modelul folosit de contrabandişti care încearcă să-i intimideze pe anchetatori prin „valuri” de plângeri penale, subcomisarul Cristinel Şaptebani a făcut o plângere la Parchet împotriva agentului Spătar şi a martorului asistent.


În mod ciudat, deşi incidentul s-a petrecut la Moraviţa, plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolau Mare, condus la acea vreme de Ciprian Zamfirescu, care a fost trimis ulterior în judecată de DNA pentru trafic de influenţă într-un alt caz. Plângerea în care poliţistul era acuzat de Şaptebani de abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, iar martorul asistent de fals material în inscrisuri oficiale a fost declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, pe motiv că martorul nu ar fi fost la faţa locului. După audieri, procurorul a constatat că subcomisarul a semnat procesul verbal de contravenţie fără a scrie nimic de lipsa martorului asistent, aşa cum a susţinut ulterior.  „Apreciez că în cauză nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, lipsind latura subiectivă şi obiectivă a acestuia, făptuitorul Spătar Alexandru Mădălin acţionând cu respectarea atribuţiilor de serviciu şi a prevederilor legale”, a a constatat procurorul care a decis neînceperea urmăririi penale pentru poliţistul de la Rutieră şi pentru martorul asistent. Subcomisarul Şaptebani, care acum conduce Poliţia de Frontieră Caraş Severin cu sprijinul ministrului de interne, Traian Igaş, deşi numele său apare în dosarul contrabandei şi şpăgii de la Moraviţa, nu şi-a exprimat punctul de vedere până la ora redactării materialului, transmiţând ulterior prin intermediul purtătorului de cuvânt ca întrebările să-i fie transmise în scris şi va răspunde mâine.

14 COMENTARII

  1. Daca si el era tot contrabandist, atunci cum vroiai sa procedeze? inca el era mai rau decat contrabandistii fiindca cara tigarile cu masina politiei de frontiera, alimentata din banii nostrii ai contribuabililor. In concluzie el avea profit de 100%, spaga nu dadea la nimeni iar transportul il facea pe banii nostri!
    Din cauza asta a ajuns tara asta unde este, toti hotii au ajuns in functii de conducere

  2. Alexandrau Spatar…un spagar in primul rand si un nesimtit.Striga dupa tine pe strada si sta la panda daca nu-i dai dreptul.Inspectorul sef ar trebui sa verifice mai bine ce face al cand e in MCV…va zic eu din 100 de amenzi care ar fi trebuit date 80 sunt la el si la CELALALT SPATAR(u)…

  3. GIGI ai luat cumva amenda de la SPATAR si te oftici? sau esti chiar saptebani(scris cu litera mica) Din punctul meu de vedere esti doar un gunoi care improsca cu gunoi niste oameni care isi fac datoria…e bine totusi ca te-a pus prietenul tau Igas sef la Caras-Severin pentru rezultatele tale deosebite…nu te ridici nici macar la degetul mic al lui Spatar

  4. cristiano stai linistit, „Gigi de la Sacalaz” nu este nici saptebani si nici macar unul amendat de mine, e foarte simplu cine este, este un coleg de-al meu foarte invidios pe mine, dar acum am inca o data sansa sa-i arata ca-i mai prost ca mine si este invidios aiurea, eu deja i-am facut rost de adresa I.P.

  5. inseamna ca are motivele lui sa fie invidios pe tine stiel ce stie de tine si tu sti ce sti de el si asa va mancati ca niste cainei intre voi :)):)):)):))

  6. Poate oi avea tu adresa de IP, dar pana faci rost de adresa reala de la provider mai este cale lunga, nu stiu daca cineva din firma isi asuma riscul sa-ti dea datele reale ale posesorului de IP – isi cam risca libertatea.

  7. KWX nu ar trebuii sa fie toti ca Spatar A. ci doar 5 si fac pariu ca atunci nu vor mai fi atatia cocalari in trafic. Oricum rusine acelui politist care i-a facut plangere si felicitari pentru Spatar care nu s-a lasat intimidat, asta arata ce calitate si valoare are Spatar A., Acest baiat este o speranta, pacat ca se promoveaza nonvalorile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.