Şpaga merge mai departe

Şpaga merge mai departe

3
DISTRIBUIȚI

Încet, încet, apar probe indubitabile că folclorul urban al şpăgilor, numirilor şi protecţiilor este adevărat. Sistemul este atât de putred încât nimic nu-i poate schimba reflexele. Degeaba s-au golit vămile cu elicopterele că reţeaua de mită şi contrabandă merge mai departe. Pentru că adevăraţii beneficiari ai sistemului mafiot au rămas mai departe la butoane. Şi-au schimbat doar „săgeţile”, care au tras concluziile după cele întâmplate şi şi-au perfecţionat metodele de colectat şpaga.

Arestarea Corneliei  Corescu şi a lui Vasile Medeşan pentru strângerea cu uşa a unui coleg de partid să cotizeze la PD-L ca să scape de amenzile ITM-ului n-a speriat pe nimeni.


Cea mai bună dovadă – Gabriela Ionescu, de la Finanţe. În timp ce itemista şefă era judecată pentru bani pentru partid, adjuncta fiscului timişean cerea şpagă, printre altele, pachete cadou pentru ca PD-L să le dea mai departe bătrânilor din cămine şi să arate cât îi pasă de amărâţi. Cu nelipsita lacrimă de crocodil în colţul ochiului. Nemerniciile în numele partidului atotputernic, indiferent care este numele acestuia, arată cât de dependenţi sunt românii de sistemul PCR (pile, cunoştinţe şi relaţii), sistem pe care prea mulţi şi-au construit întreaga existenţă. Oameni care indiferent ce se întâmplă în jurul lor ştiu că şpaga merge mai departe. Pentru că nevoile partidului sunt tot mai mari.

 

 

 

 

3 COMENTARII

  1. dom bota,
    i-a spune lu neica, cam ce tot cari matale in rucsacu ala jegos pe care il porti pe umerii costelivi. ceva conserve de fasole cu carnatz , tigari sau vreo sticla de trascau ? iar in alta ordine de idei, spune-i lu mandea cam cine te plateste si cum de nu mori de foame cu prostiile pe care le tot scri . (ai cumva solda , sau te platesc cu bucata?). noroc bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.