EXCLUSIV Maşinile Poliţiei Locale, „găuri negre” pentru buget. Vezi ce sumă exorbitantă...

EXCLUSIV Maşinile Poliţiei Locale, „găuri negre” pentru buget. Vezi ce sumă exorbitantă s-a plătit pentru chirie în patru ani

10
DISTRIBUIȚI

În timp ce se plâng că nu au bani,  reprezentanţii Primăriei Timişoara sparg bugetul pe tot felul de „afaceri”. Una dintre „găurile negre” descoperite de cei de la Curtea de Conturi este închirierea maşinilor Poliţiei Locale de la RATT. Regia de transport a închiriat, în 2007, şapte maşini Peugeot One şi un microbuz de transport persoane pe o perioadă de doi ani, tariful stabilit fiind la kilometrul parcurs cu combustibilul inclus şi fără TVA. Ulterior, contractul de închiriere a fost prelungit prin mai multe acte succesive, fiind modificată, de asemenea, şi chiria. Aceste prelungiri au fost considerate de Curtea de Conturi ilegale deoarece în lege se prevede că ” prelungirea contractului iniţial nu poate depăşi o durată de patru luni de la data expirării duratei iniţiale de îndeplinire a acestuia”.

Numai în perioada 2007 -2010, actuala Poliţie Locală a plătit pentru închirierea celor 8 maşini peste două milioane de lei.


Curtea de Conturi a constatat că Primăria Timişoara în calitate de autoritate contractantă nu a respectat legea achiziţiilor publice şi a făcut „cheltuieli neeconomicoase şi neeficiente comparativ cu valoarea de achiziţie a bunurilor în cauză”. Practic, din bugetul local prin intermediul fostei Poliţii Comunitare au fost daţi falimentarei RATT peste 500.000 euro în patru ani pentru închirierea a opt maşini când o parte din banii ar fi putut să fie folosiţi mai eficient pentru alte urgenţe ale municipalităţii.

10 COMENTARII

  1. Se cheltuie bani publici cu o politie de analfabeti si incompetenti, de la locali am auzit un nou stil de cerut acte cica da ba actele inculti astia de locali nu sunt buni nici macar la pazit parcu .

  2. Bota, nu ar fi rau sa scrii si despre bugetul de 3 milioane de euro pe an al acestei institutii, si de modul inc are sunt ,,cheltuiti,, acesti bani…

  3. Ce scoli au facut? Au pregatire juridica? Sunt testati psihologic? Intra in contact cu lume si sa stie ceva reguli de politete! Le-a povestit cineva se prevenire ! Au girofar dar nu au voie sa-l foloseasca ! Decretul circulatiei stabileste clar cine poate folosi girofarul si in ce conditii ! E plina tara de politisti! Politia nationala;Politia locala;Politia fitosanitara ; Politia animalelor ; Si nenumarate firme de paza si protecti! De fapt minte multa nu se ceri sa fi ….. sa ai putere!

  4. „masinile politiei locale gauri negre la buget”….un pic cam sumar titlul!varianta completa ar fi:”Politia Locala gaura neagra la buget”!O pseudopolitie infiintata pt a fi slugoii personali ai primarului ,condusa dupa ureche de ciumpalacii atemporali gen Spataru si Cojan ,limitati la nivelul anilor 80,dar cu o mare foame de bani in ei .O porcarie care dupa alegeri ar trebui desfintata urgent!nu e normal sa bagi ratt-ul in faliment pt boschetarii locali ,doar fiindca sunt favoritii marelui barbos !ratt-ul de bine de rau aduce un serviciu acestui oras pe cand specimenele astea intitulate pompos „politisti” sunt o rusine pt Timisoara.

  5. Niste incompetenti acesti locali! Nu au de ce sa se lege si se iau din orice tampenie! Mai nou fac si circulatie :)) din 2-3 ani o sa fie mai tari k POLITIA si ca oricine! RUSINE COJAN! RUSINE SPATARU!

  6. toata turma numita pompos politie locala comunitara etc este o mare gaura la buget!dar …primarul este incantat sa iabe propriile slugi nemernice fara creier si proaste de put!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.