Sistemul de învățat pe bază de cuburi inteligente, inventat de studenții timișoreni

Sistemul de învățat pe bază de cuburi inteligente, inventat de studenții timișoreni

0
DISTRIBUIȚI

O platformă  de învăţare pe baza unor cuburi inteligente, care au comunicare wireless cu ajutorul conexiunii la internet, destinată copiilor cu vârste între patru şi 16 ani, cu ajutorul căreia profesorii îşi pot realiza propriile experimente, ajutând astfel micuţii să înveţe diverse noţiuni. De exemplu, pe unul dintre cuburi va fi exercițiul, iar pe celălalt vor fi mai multe variante de răspuns. În cazul alegerii corecte, cuburile se vor înverzi.

Aceasta este invenţia cu care patru studenţi din cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare de la Universitatea Politehnica din Timişoara şi-au adjudecat locul I la faza pe ţară a concursului internaţional Image Cup 2012, competiţie tehnică din domeniul IT, la care anual participă circa 300.000 de studenţi din întreaga lume.


 „Am vrut să oferim şcolilor o şansă de a pune accent mai mare pe partea practică.  În general, atât timp cât nu faci experimente, ajungi să uiţi cunoştinţele pe care le înveţi.   Spre exemplu, dotarea unui laborator se ridică la 2.000 – 3.000 de dolari, iar obţinerea unei licenţe  pentru realizarea virtuală a experimentelor se ridică şi ea la 1.500 de dolari. Acestea sunt, în parte, motivele care ne-au determinat să creem acest sistem”, a explicat Otilia Stretcu, singura fată din echipă.

În cazul în care aceste cuburi vor fi produse în serie, costurile nu vor sări de 10 dolari pe bucată, iar un set va fi compus din şase piese. Recent, tinerii au fost şi într-o şcoală şi o grădiniţă din Timişoara, acolo unde invenţia lor a fost primită cu mare interes de copii. Sistemul de învăţare lor ar putea ajunge în curând şi în şcoli, dar până atunci inventatorii mai au un pas.Vreme de o săptămână, încâpând cu data de 4 iulie, în Sydney Australia, studenţii se vor întrece cu alte 70 de echipe din lume, în faza internaţională a concursului,  unde premiul cel mare este de 500.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.