Cum comentează liderii politici din Timiș decizia Curții Constituționale

Cum comentează liderii politici din Timiș decizia Curții Constituționale

1
DISTRIBUIȚI

Invalidarea referendumului de către Curtea Constituţională a fost comentată diferit de către liderii partidelor politice din Timiş. Şeful PNL Timiş, primarul Nicolae Robu consideră ” că este păcat că poporul român are de suportat încă doi ani un preşedinte ca Traian Băsescu, ultimul preşedinte comunist rămas încă la putere în Europa. Această acţiune de suspendare a preşedintelui ţării a dezvăluit mari carenţe în organizarea şi funcţionarea statului român. Este aberant ca o Curte Constituţională cu prerogative atât de importante, practic nelimitate – şi aceasta este o altă problemă -, să fie constituită prin vot politic. Este aberant să existe legi – şi încă foarte importante! – atât de neclare cum avem noi. Este penibil, în era informaticii, să nu existe o evidenţă a populaţiei precisă şi mai ales ca la generarea listelor electorale permanente să apară erori şi faţă de evidenţa existentă.


Oricum, Traian Băsescu a fost total delegitimat din punct de vedere politic, câtă vreme 7,4 milioane de cetăţeni s-au pronunţat pentru demiterea sa – cu peste 50 de procente mai mulţi decât cei ce l-au ales în 2009! – şi doar 0,9 milioane pentru păstrarea sa în funcţie”.

Liderul PSD Timiş, Titu Bojin, se arată calm şi reţinut şi pledează pentru înţelegere, parcă în total acord cu Constantin Ostaficiuc care a declarat că ” mi se pare o decizie absolut normală, dată cu întârziere, deşi ar fi putut fi dată mai devreme în aşa fel încât ţara să nu fie afectată din punct de vedere economic. S-a dovedt că instituţiile statului funcţionează, în România, un stat european, chiar dacă acest lucru îi nemulţumeşte pe anumiţi oameni „. Ieri, premierul Victor Ponta anunţa că în toată ţara vor exista mii de plâgeri penale împotriva PDL, pentru că a împiedicat oamenii să meargă la vot. Titu Bojin, spune că ” nu ştiu ce a declarat domnul Ponta. Abia ce m-am întors din concediu, iar mâine sunt convocat la Bucureşti. Este adevărat că şi în Timiş au fost cazuri în care oamenii au fost împiedicaţi să meargă la vot, dar nu am declaraţii de făcut cu privire la plângeri, până nu revin de la Bucureşti „. Ostaficiuc nu se teme avertismentul lui Ponta şi spune că „nu comentez orice declaraţie care se face”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.