EXCLUSIV DNA a cerut confiscarea extinsă a averii vameșului Chincea

EXCLUSIV DNA a cerut confiscarea extinsă a averii vameșului Chincea

7
DISTRIBUIȚI

Procesul în care este judecat de Tribunalul Timiș vameșul Ioan Chincea, cunoscut ca „Nelu Motor”, pentru fapte de corupţie a luat o întorsătură neaşteptată la termenul de astăzi, când procurorul DNA a venit în faţa instanţei cu o solicitare surpriză. Recunoscând acuzaţia de luare de mită în formă continuată, Chincea a cerut să-i fie aplicată reducerea limitelor de pedeapsă cu o treime. Apărarea era pregătită să se judece pe fond dosarul şi să pună concluzii, depunând caracterizări pe ultimii trei ani când „Nelu Motor” a lucrat la Vamă şi unde a obţinut numai calificative de foarte bine.

Procurorul DNA a susţinut că „din conţinutul dosarului apreciem că în cazul inculpatului Chincea există indicii temeinice care să permită aplicarea articolului 118, indice 1 privind confiscarea extinsă specială a tuturor bunurilor care depăşesc veniturile legale”.


Solicitarea a picat ca un trăznet asupra vameşului, apărătorii acestuia solicitând instanţei respingerea cererii DNA. Conform Codului Penal, instanţa poate dispune confiscarea tututor bunurilor dobândite în urma comiterii de infracţiuni şi  dacă fapta este susceptibilă să îi procure un folos material şi pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 5 ani sau mai mare. Instanţa a rămas în pronunţare în privinţa cererii făcută în premieră de DNA în instanţele din Timiş.

 

7 COMENTARII

  1. Asa fratilor,aplicati legea si confiscati tot ce sa furat,sa vedem pe thilharii de genul astora daca se vor invata minte,faceti exemple din mizeriabili ca asta.Cu Omer din Belobresca si politistii de frontiera/vamesii,tarficantii de tigari si altor minuni ilegale,trebuie procedat la fel.

  2. In cazul dipl.ing.Samartinean Cornel-Mircea,fost angajat S.N.Aeroport International Timisoara Traian Vuia-S.A.,in perioada 10.01.2010-18.06.2012,ora 10:00,cand a demisionat din propria constiinta,chipuri,zicea el,director general,in aceea vreme,unde la finalizarea anchetelor de catre Curtea de Conturi,l-au gasit cu o „gaura” de numai 2.300.000 de euro,se va aplica articolul 118.indice 1?D.N.A. se poate un bis,din partea angajatilor aeroportului Timisoara?Asteptam cu nerabdare deizia D.N.A. in acest caz,care a cutremurat populatia Timisoarei,adica”Jaful de la aeroportul Timisoara”!

  3. Dar in cazul actualului director al AIT, Daniel Idolu, se va aplica acelasi articol de lege? Doar din contractul cu wizzair a pagubit institutia cu 2,5 mil euro. In ala cu carpatair cu inca 2 milioane euro…

  4. Pentru vodca de 2 bani:cazul wizzair-rezolvat;cazul carpatair-2010-2011,ii revine dipl.ing. Samartinean Cornel-Mircea!?!In cazul Wizzair nu s-a gasit nici o „tentacula”,ca D.N.A. sa se „lipeasca”!Deci ramane dipl.ing.Samartinean Cornel-Mircea,cu inca 2.000.000 de euro „gaura”,pe langa cei 2.300.000 de euro,”gasiti” de auditorii Curtii de Conturi in 2012!!!Atentie!!! paguba a ajuns la 4.300.000 de euro,raportata la p.i.b-ul 2010 de 122.000.000.000 de euro a Romaniei!?!

  5. Pentru danska vOtca: wizzair nerezolvat, paguba 2,5 mil euro, sentinta decinitiva. Minti, pe semne ca iar bei in birou! Carpat air, pana in 2010, paguba de 2 mil euro cand la butoane si butelci era Idolu. Pune mana si citeste raportul Curtii de Conturi si nu mai beaaaaaaa! Idolu si Samartinean sunt la fel! Asta e ideea. Ada ca daca e, hai ma betivule sa-i injuram pe amandoi!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.