EXCLUSIV Tribunalul Timiș a admis, în premieră, declanșarea procedurii de confiscare extinse...

EXCLUSIV Tribunalul Timiș a admis, în premieră, declanșarea procedurii de confiscare extinse a averii vameșului Chincea

7
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a admis, astăzi, după două zile de deliberări solicitarea DNA de declanșare a procedurilor de confiscare extinsă a averii în cazul vameșul Ion Chincea, zis „Nelu Motor”, care şi-a recunoscut acuzaţiile de luare de mită în formă continuată. Instanţa a decis ca să se ia în considerare confiscarea tuturor veniturile care ar fi fost obţinute în mod ilicit de vameş în ultimii cinci ani, stabilind ca la primul termen de judecată să se stabilească probele ce trebuie administrate în acest sens. Conform articolului 118 din Codul Penal, în baza căruia procurorul DNA a făcut solicitarea de confiscare extinsă a averii, se prevede printre altele şi faptul că „se ţine seama şi de valoarea bunurilor transferate de către persoana condamnată sau de un terţ unui membru de familie, persoanelor cu care persoana condamnată a stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi ori dintre părinţi şi copii, în cazul în care convieţuiesc cu acesta, persoanelor juridice asupra cărora persoana condamnată deţine controlul. Prin bunuri, conform prezentului articol, se înţelege şi sumele de bani. La stabilirea diferenţei dintre veniturile licite şi valoarea bunurilor dobândite se vor avea în vedere valoarea bunurilor la data dobândirii lor şi cheltuielile făcute de persoana condamnată, persoanele prevăzute la alin.


3. Dacă bunurile supuse confiscării nu se găsesc, în locul lor se confiscă bani şi bunuri până la concurenţa valorii acestora. Se confiscă, de asemenea, bunurile şi banii obţinuţi din exploatarea sau folosirea bunurilor supuse confiscării”. Rămâi pe PRESSALERT.ro pentru noi informaţii legate de această decizie în premieră.

 

7 COMENTARII

 1. Bravo,pai asta lucreaza de mic copil la vama,inseamna ca trebuie sa mearga pe la mitici ca sa ia o parte din prada,parerea mea!Cum se face ca din zecile de vamesi,politisti,arestati in ultima perioada,chiar decizia premiera incepe cu acest vames,totusi un OM de caracter?

 2. Sa traiasca Any!!!
  10/07/2012 – 4:03 PM
  Supărare de vameş şpăgar:”În 30 de ani nu mi s-a întâmplat aşa ceva” UPDATE 1 Află cine a fost arestat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  21/02/2011 Ştiri | Dragoş Boţa
  La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se judecă, astăzi, două loturi de arestaţi – poliţişti de frontieră şi vameşi de la Naidăş şi Stamora Moraviţa, acuzaţi de DNA de luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat. În faţa judecătorilor au ajuns cărăşenii Bărăgan Valentin Ionică, Bîlbă Ion, Cean Orlando Gabriel, Chiriţoiu Victor, Ciobotariu Claudiu, Dăgăliţă Ion, Herdi Ioţa, Junc Adrian Ilie, Muntea Sabin , Ivanovici Dalibor, Mihăilă Camelia, Verdeţ Gheorghe, Ţinte Ovidiu Gelu, Radu Adrian Ilie şi Luca Cristian Daniel. În cazul lotului de la Stamora Moraviţa, doar cinci au fost arestaţi şi au făcur recurs – Dorobanţu Gheorghe Cătălin, Dan Sava, Petruţa Marius Horaţiu, Cumpănăşoiu Ana şi Căncescu Claudiu Daniel. În cazul lui Burdan Ghiţă Cristian şi a lui Badău Teodor, DNA a făcut recurs împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de lăsare în libertate a celor doi.
  Investigatorii cu identitate protejată sau nu, care au adunat probe împotriva şpăgarilor, au fost, din nou, acuzaţi că şi-au depăşit atribuţiile, printre altele susţinându-se că, la vama Naidăş, un camion încărcat cu ţigări de contrabandă ar fi primit undă verde chiar de la investigator. Avocatul Cosmin Bolosin a susţinut că arestarea clientului său, Valentin Bărăgan, fostul şef al punctului de trecere a frontierei Naidăş, nu se mai impune deoarece “probele care au fost administrate sunt înregistrări telefonice, înregistrări video şi declaraţii ale investigatorilor, probe care nu pot fi influenţate de acesta”. Cei arestaţi au încercat să obţină eliberarea pe motiv că sunt bolnavi sau familiile nu mai au din ce sî se întreţină. Unul dintre vameşii de la Naidăş, care a dat declaraţie în faţa judecătorilor, a susţinut că faptele reţinute de DNA sunt neadevărate şi s-a arătat supărat de faptul că “în 30 de ani nu mi s-a întâmplat aşa ceva”. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli deciziile completelor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
  2 Raspunsuri la Supărare de vameş şpăgar:”În 30 de ani nu mi s-a întâmplat aşa ceva” UPDATE 1 Află cine a fost arestat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
  penibil
  21/02/2011 – 7:28 PM
  Iata ca insfarsit i s-a infundat la madam Cumpănăşoiu Ana, parca a mai fost bagata intrun scandal de spaga pe la aeroport!!!
  Oare ce zic prietenii dansei de familie??? (se stiu ei care)
  Nostradamus W
  27/02/2011 – 6:44 PM
  Stai linistit, nu i se intimpla nimic….29 de zile de relax, si pe urma va fi mutata “disciplinar” desigur la Vama Otopeni sau Constanta-Sud, sau Constanta, sau Ploiesti (ca au nevoie de sefi de vama acolo, care se “integreaza” perfekt in sistem)
  In scandalul cu chinezariile si spagile de la Aeroport TM au mai fost implicati atunci, Chincea Ioan zis nelu Motor si Emil Craciunoiu….Toti sunt bine mersi…In urma scandalului E Craciunoiu a fost mutat “disciplinar” sef de vama la Vama Timisoara , nelu Chincea si Ana Cumpanasoiu (tot disciplinar, vai, sarmanii…) la vama Jimbolia….Acum va fi la fel aceeasi Marie cu alta palarie….pardon, aceeasi Ana cu alta destinatie….Nu va lasati impresionati de showl mediatic….Nu se intimpla nimic, doar suntem in Ro….Nu va fi niciodata facuta dreptate si ordine in aceasta tara !

 3. pentru Nostradamus w : probabil esti si tu vreun frustat al sistemului…….dat afara
  pentru incompetenta !!!!!justitia se face pe probe nu pe invidii si rautai…crezi ca tu esti mai bun ? Daca era ceva concret sigur se luau masuri

 4. Daca esti magistrat, nu ai voie sa grssteei, in decizile luate numai daca o faci cu intentie ,si atunci nu mai trebuie sa primesti pensie ,pentru ca esti declarat un exemplu pentru cetatean ,si daca esti bolnav mergi la doctor ,faci un tratament un examen medical o data pe an ,si nu ai voie sa faci erori judiciare ,pentru ca distrugi viitorul cetateanului ,discriminezi si marginalizezi si persecuti cetateanul care si el in viitorul lui poate ar fi avut sansa sa devina un magistrat si poate unul mai bun mai corect si mai drept si respectat in societate .

 5. pentru „om de bine” = vames din sistem

  Deci, „om de bine” degeaba iei apararea unuia care a venit sarac din CS (Cap Sec si Negru) si a facut ceea ce a facut prin mijloacele…pe care le avea la dispozitie ca functionar public. Interesant este ca acest motoare a mai fost implicat in diverse scandaluri, musamalizate la vremea aceea. Oricum a patit exact ceea ce merita si orgoliul lui de cs a avut mult de suferit, e la pamint omul. Apropos,”om de bine” = „vames actual”, daca ai impresia ca vreun concurs organizat in sistemul vamal a fost sau este organizat pe criteriul competentei inseamna ca esti sau naiv sau ii crezi pe toti prosti. Nelu Motoare avea probleme si sa ia un BAC, cit despre legislatia vamala, la el se rezuma la ….a pune mina in buzunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.