Patron trimis în judecată la Timişoara de DNA pentru fraudarea de fonduri...

Patron trimis în judecată la Timişoara de DNA pentru fraudarea de fonduri europene, arestat la Bucureşti într-un alt caz identic

3
DISTRIBUIȚI

Fraudarea fondurilor europene a devenit meseria unui patron care, după ce a fost trimis în judecată de DNA Timişoara în stare de libertate pentru că instanţa a considerat că nu se impune acest lucru, a fost inculpat după două luni din nou de procurorii anticorupţie, de data aceasta la Bucureşti. Marius Iulian Buturugă este acuzat în noul dosar de infracţiuni similare ca şi în primul dosar. Anchetatorii susţin că  în calitate de reprezentant al S.C. Buturugă, Militaru & Asociații SPCJ S.R.L., Buturugă a prezentat Organismelor Intermediare Regionale pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (O.I.R.P.O.S.D.R.U.) Regiunile Sud Vest Oltenia, Nord Vest și Sud Est, certificate de atestare fiscală false, declarații false, adeverințe false ce creau aparența emiterii de către Inspectoratul Teritorial de Muncă București.


Aceste documente false i-au permis participarea la accesarea de fonduri europene. A obţinut pe nedrept  fonduri europene nerambursabile POSDRU în cuantum de 2.024.740,5 lei (echivalentul a aproximativ 480.935,86 euro) și a încercat să obțină în mod ilicit suma totală de 6.074.223 lei (echivalentul a aproximativ 1.442.802 euro) provenită din fonduri europene și din bugetul național. De asemenea, patronul este acuzat că a schimbat destinaţia fondurilor europene primite. Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

3 COMENTARII

 1. Lui Buturuga i s-au aprobat in total 18 (optsprezece) proiecte cu buget de cate 500 000 euro fiecare !!!!!! (3 la Braila, 3 la Craiova + 12 aprobate la contestatie de Ministerul Muncii – seful cabinetului ministrului muncii Botis a devenit apoi director la Buturuga !!!! ).Cei din Cluj nu au contractat cele doua proiecte, iar Timisoara le-a reziliat pe cele 3 acordate de Ministerul Muncii. Acum toate 18 sunt in aer – dupa ce s-au alocat 18 x 480 000 euro pentru ele (bani ce vor ramane nefolositi)….

 2. JOHNNY…JOHNNY…

  PRIORITATEA NR. 1 A ROMANIEI, IN ACEST MOMENT, PE POSDRU ESTE ACEEA DE A DEMONSTRA CA, IN ROMANIA, SUNT MAJORITATEA OAMENI CORECTI! SI, CREDE-MA, CA SUNT!

  CARE ISI FAC TREABA! SI CARE ACUM, SARACII, ADMINISTRATORI DE FIRME, OAMENI DIN ONG-URI, ANGAJATI, FURNIZORI, ETC., DIN CAUZA STOPARII PLATILOR DE LA BRUSSELS, TREC PRIN ADEVARATE DRAME!!! CU CE AU GRESIT OAMENII ASTIA? NU TREBUIE O SOCIETATE SA SUFERE DIN CAUZA UNORA!

  SI, ,, DIN INTAMPLARE” CUNOSC CAZURI CARE ,, TREC PRIN ADEVARATE DRAME DIN CAUZA ACESTUI POSDRU!!!!”. ( PUNCT).

  PROPUNEREA MEA: STOP CU DIN ASTIA CA BUTURUGA! GATA… PACE PE PROBLEMA ASTA!

  ROMANIA SUFERA! ROMANIA E IN CRIZA! CEI CARE AU GRESIT FATA DE TARA NOASTRA, SA PLATEASCA! INDIFERENT CINE SUNT EI SI…( mai bine tac)!!!

  FELICITARI JUSTITIEI SI FELICITARI DOMNILOR PROCURORI DE LA DNA IN CAZUL BUTURUGA!

  JOHNNY: HAI SA AJUTAM TARA! HAI SA NE AJUTAM PE NOI! CA E ,, GROASA”!

  SI, CA SA VEZI CA STIU CE SPUN, FIRMA ACEASTA A AVUT CASTIGATE URMATOARELE PROIECTE:

  1. 3 proiecte pe Reg. SUD- MUNTENIA;
  2. 3 proiecte pe Reg. SUD- VEST OLTENIA;
  3. 3 proiecte pe Reg. VEST;
  4. 3 proiecte pe Reg. NORD- VEST;
  5. 2 proiecte pe Reg. CENTRU;
  6. 2 proiecte pe Reg. Bucuresti- ILFOV;
  7. 1 proiect pe Reg. SUD- EST( BRAILA).

  In total 17 proiecte, cum ai spus si tu!
  Ma rog, ai zis 18. Al 18- lea proiect era in asteptare si nu era ,, grant”, era ,, strategic”- ca sa zic asa!

  Lucram cu date si informatii clare si precise din urmatoarele surse:

  a. http://www.fonduri-ue.ro

  b. http://www.fseromania.ro/index.php/aplica/raportari-proiecte

  c. http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=10864&t=Stiri

  Din aceste surse, dupa ce ,, am cules ce am cules”, le analizam, le sintetizam si tragem concluziile!

  intr-un fel, ceea ce ai scris tu( imi cer scuze ca vb la per- tu, dar, daca doriti, vb si cu Dvs.!) e… oarecum adevarat! OARECUM!

  Chestia cu directorul de la Botis…hm… hai sa nu intram in altele. Ca nu numai D-l. Botis a fost ministru…ok? La munca au mai fost si altii… nu comentez!

  dar, fratilor, GATA CU BUTURUGA!

  NU DIN CAUZA LUI BUTURUGA POSDRU E OPRIT!

  OK?

  P.S.: nu ii iau apararea acestui domn; hmmmmm…, hm…..;
  CRED INSA CA, EPOCA ,, RAZBOIULUI RECE” A TRECUT SI ACUM, ROMANIA TREBUIE AJUTATA!
  CONSIDER CA ACUM, MAI MULT CA NICIODATA, TREBUIE SA NE CONCENTRAM EFORTURILE CA CEI CARE ACUM SUFERA, ROMANI DE-AI NOSTRI, SA NU MAI SUFERE! SA ISI FACA TREABA LA FEL DE BINE CUM AU FACUT-O SI PANA ACUM!
  SA ISI PRIMEASCA BANII!

  SI BRUSSELS SA INTELEAGA CA NOI SUNTEM ROMANI! UN POPOR ADEVARAT!CARE FOLOSESTE FONDURILE EUROPENE CUM TREBUIE! ( NU ZAMBITI MAI…NU ZAMBITI)!

  IN ACEST MOMENT ACEASTA E PRIORITATEA ROMANIEI!
  SA FACA!
  CE A FOST, A FOST!
  SA UITAM TRECUTUL!

  VOM AVEA UN VIITOR, CU ADEVARAT LUMINOS!
  TOTI VOM AVEA DE CASTIGAT PT. CA NUMAI ASA, PRIN METODE CORECTE, PRIN MUNCA VOM REUSI!

  POATE CA EX. D-LUI. BUTURUGA O SA ,, PRINDA BINE” SI ALTOR ,, CLIENTI” AI DNA-ULUI!

  PT. CA O SOCIETATE SA MEARGA, SA REUSEASCA, E NEVOIE DE ATITUDINE!

  D-LE. JOHNNY, SINGUR, DVS. NU PUTETI.
  EU, SINGUR, NU POT!

  SOLIDARITATEA ESTE ,, ARMA”!

  SI… ,, INCREDEREA”!

  MULTA BAFTA LA TOTI!

 3. Lucrez intr-o institutie publica, am participat la asa-zise cursuri pentru imbunatatirea calitatii si performantelor angajatilor, ce sa zic, am ramas cu un gust amar… angajatilor sigur nu le-a folosit la nimic iar unele persoane cu functii importante, prin firmele de consultanta, au castigat gras…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.