Baconschi acuză CNA de faptul că nu închide gura jurnaliştilor incomozi

Baconschi acuză CNA de faptul că nu închide gura jurnaliştilor incomozi

2
DISTRIBUIȚI

Fostul ministru de externe, Teodor Baconschi, s-a declarat nemulţumit, astăzi, la dezbaterea organizată la Timişoara de Fundaţia Creştin Democrată a cărui preşedinte este, de faptul că la ora actuală CNA nu închide gura jurnaliştilor incomozi. Banconschi a vorbit despre instituţii pe care „europenizarea noastră post-comunistă ni le-a adus ca forme fără fond”, dând ca prim exemplu CNA. „În măcelul demagocico- populist cu o purulenţă morală pe care câteva trusturi dominante pe piaţa fac agenda publică, obligă 19 milioane de români să se ocupe de ce vor ei, cum ar fi telenovela Oltchim, să zicem, respirăm în ritmul acestei telenovele de actualitate, ei bine, CNA nu şi-a făcut nici o secundă datoria.


E un exemplu tipic de instituţie goală”. Ulterior, Teodor Baconschi a explicat că „numirea pe algoritm politic, legislaţia aferentă, nu au permis acestei instituţii să asaneze piaţa media, comunicarea publică şi socială, să evite derapajele frecvente la carea sistăm, abuzurile împotriva dreptului la informare corectă”. Când i s-a amintit că doar România şi Franţa au CNA, fostul ministru de externe a susţinut că „există alte forme de cenzură morală, legală, civică a oricărui derapaj.(..) Prin cenzură nu mă refer la cea de tip totalitar, ci la orice formă de reglementare”.

Fostul ministru de externe a susţinut că nu s-a supărat că presa a relatat despre cheltuielile de când conducea MAE, ci că jurnaliştii nu s-au informat corect. Asta în condiţiile în care media a prezentat documente oficiale în care se vorbeau despre sumele cheltuite. Baconschi a afirmat că după un calcul făcut de el, cheltuieile lunare de protocol ale ministerului pentru acţiunile normale de la Bucureşti „au fost mai mici decît salariul unui ambasador, adică 3.000 – 4.000 euro”, fiind depăşite doar când erau evenimente.

2 COMENTARII

  1. dpdv al presei admir legea din ungaria. atunci cand un post de televiziune difuzeaza o stire falsa este obligat sa-si dezvaluie sursa. mie imi pare exceptional (desi au fost multe polemici)
    pe cand vom putea avea si noi o astfel de lege?

  2. Baconschi vorbeste despre morala si principii si alte cele din astea….
    Fundatia lui a primit un spatiu de vreo 200 mp de la RAAPPS, la vreo 100 m de locuinta sa de protocol – desi nu avea dreptul, nefiind ONG de interes public la data respectiva (asa a arata „Adevarul”).
    El care a cerut locuinta de protocol – si a primit una, desi nu indeplinea conditiile prevazute de lege (tot „Adevarul” a aratat asta). Iar locuinta sa si-a inchiriat-o cu 1.000 euro pe luna….
    El care s-a inscris in programul „Prima casa” – si a fost pus primul pe lista, desi avea deja o locuinta proprietate personala si depasise limita de varsta….
    El care i-a tras niste limbi lui Elena Udrea la Congresul – sau ce-o mai fi fost – PDL, asa cum pe vremuri activistii o linguseau pe Tovarasa…
    S-ar rasuci taica-su in mormant daca ar vedea ce face acest individ fara rusine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.