Rețea de contrabandă cu țigări, anihilată în urma operațiunii „Rezervorul” UPDATE 2...

Rețea de contrabandă cu țigări, anihilată în urma operațiunii „Rezervorul” UPDATE 2 Câţi au fost reţinuţi

9
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de la „Crimă Organizată” împreună cu „mascaţii” de la Poliţia de Frontieră au descins, în această dimineaţă, la patru locaţii din Timişoara şi Silagiu pentru a-i reţine pe membrii unei grupări specializate în contrabanda cu ţigări. Din probele strânse a reieşit că tutunul era adus din Serbia ascuns în rezervoarele maşinii sau în portiere. Liderul grupării are un service, iar aici rezervoarele erau modificate astfel încât vehiculele să aibă asigurant minimul de carburant, restul spaţiul fiind folosit pentru depozitarea ţigărilor. Odată introdusă în ţară, marfa de contrabandă era depozitată şi ulterior vândută. Activitatea grupării este monitorizată de procurorii DIICOT de anul trecut. Unul dintre suspecţi, Viorel Pârvan, a declarat, după ce mascaţii au intrat în locuinţa sa, că „nu ştiu ce caută la mine.


Acum n-am făcut nimic”. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Din monitorizarea activităţii reţelei a reieşit că, în perioada 2011-2012, au fost introduse ilegal în România aproximativ 35.000 de ţigarete de provenienţă sârbească cauzându-se, prin neplata taxelor vamale şi a accizelor aferente cantităţilor de ţigări menţionate, un prejudiciu în valoare de 26.734 lei. În acelaşi interval de timp, trei dintre membrii grupului infracţional au fost depistaţi transportând 500, 438, respectiv 804 pachete de ţigări. La data de 17 martie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Timişoara, au oprit pe raza localităţii Buziaş un autoturism condus de B. Ioan în interiorul căruia au fost găsite 3.880 de ţigarete timbrate necorespunzător. În urma cercetărilor efectuate a rezultat că ţigările au fost achiziţionate de la liderul grupării, G. Dorel, de 25 de ani. Cercetările continuă faţă de suspecţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, spălare a banilor şi contrabandă.

UPDATE 2 Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi, urmând să fie prezentaţi cu propunere preventivă instanţei, iar ceilalţi doi au primit interdicţia de a părăsi ţara.

9 COMENTARII

  1. Poate nu va d eu bine,dar pe emblema mascatului in camuflaj scrie mare ,,POLITIA ROMANA,,.
    Oare sa nu mai cunosti diferitele structuri domnule ziarist?

  2. Domnule, Pavel Chinezu, mai informeaza-te putin si o sa-ti dai seama ca esti un mare dobitoc!!!!! Poate o sa-ti dai seama si cine a _utut meciul, doar ca sa apara si ei pe sticla!!!!!!!

  3. vai de tarisoara in care traim cheltuielile cu prinderea asa zisilor traficanti de tigari sunt de sute de mii de euro si la urma auzi sau citesti ca au fost prinsi cu 20 de cartuse de tigari.adevarata captura vai de mama si tara in care traim mor oameni de foame in tara si ei se tin de tampeni.ar trebui sa va fie rusine stimati parlamentari si toti cei care ne conduceti aceasta tara de mizerie

  4. Vai de p..a voastra cum cheltuiti banii cetatenilor pe nimicuri….mama mia ce contrabandisti ati prins…l ati luat pe saracutul Kski cred ca tocmai pt vreo 2 cartuse de tigari!Pe vampirii astia mari care ne au supt si ne sug sangele in continuare nu i vedeti orbilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.