Cum a încercat să justifice „Nelu Motor” în faţa instanţei averea...

Cum a încercat să justifice „Nelu Motor” în faţa instanţei averea făcută când era vameş

6
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiş l-a audiat, ieri, din nou pe fostul vameş, Ion Chincea, cunoscut ca „Nelu Motor”, care a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită în formă continuată. După ce şi-a recunoscut acuzaţiile, DNA a solicitat confiscarea extinsă a averii, iar instanţa a considerat că sunt elementele pentru a admite în principiu cerereaLa solicitarea judecătorului, „Nelu Motor” a depus o serie de documente justificative privind tranzacţiile efectuate în ultimii cinci ani. Când a fost audiat, Chincea a încercat să aibă răspunsuri pentru toate întrebările instanţei legate de cum şi-a făcut casa şi a făcut tranzacţii cu terenuri. „Nu ştiu exact cum a fost cu casa.


Soţia mea s-a ocupat mai mult că eu eram cu serviciul. Ne-a ajutat şi unchiul ei cu instalaţia electrică. Nu ştiu cu cât l-a plătit. Casa era la roşu în 2007”, a explicat Chincea. Conforma acestuia, valoarea casei în care stă este de doar 280.000 lei „cât mi-au stabilit cei de la inspectoratul în construcţii. Nu ştiu cum au calculat ei”.

Una din marile afaceri a fost să vândă cu 50.000 euro un hectar de teren la Sânandrei pentru ca anul viitor să cumpere lângă un alt hectar cu doar 2.700 euro pentru că ” a venit criza şi au picat preţurile rău de tot”. Deşi apare în acte că a vândut un Volkswagen, „Nelu Motor” a susţinut că maşina respectivă nu i-a aparţinut nciciodată şi că ” este o greşeală. O să verific la Poliţie ce s-a întâmplat”. Deşi a cumpărat un Mercedes cu 11.800 euro în decembrie 2010, conform chitanţei întocmite cu proprietarul maşinii, Chincea a trecut în declaraţia de avere că a luat un împrumut de 13.000 euro „că aşa m-am înţeles cu vânzătorul”, iar în faţa instanţei a susţinut că banii i-ar fi plătit de abia în septembrie 2011 după ce a vândut un apartament. Fostul vameş şi soţia acestuia au susţinut că nu au prea cheltuit bani pe alimente pentru că ” am adus de la ţară un pui, legume, zahăr, un porc”. Instanţa i-a recomandat lui Chincea ca până la următorul termen să se consulte cu avocaţii săi pentru că diferenţele existente între veniturile sale şi tranzacţiile efectuate sunt mari.

6 COMENTARII

  1. O relatare despre un plebeu! Mai bine v-aţi întreba şi aţi explica cum a făcut fostul secretar b.o.b., apoi director la vamă, mai bine de 800.000 de euroi, cu care şi-a cumpărat apartament în Bucureşti, iar acum vă cere iarăşi votul. Votaţi-l pe Blaga, că prăduieşte bine, chiar şi cu complicitatea autorităţilor. Trăiască prostimea!?

  2. Nelutzu, ce ai mai adus de la tzara? Benzina, curent si semnal gsm?
    Boul asta , pe langa retardut emanat de privirea lui , imbecilitatea bazata pe educatie, are un tupeu maxim!
    Eu iti dorec sa cazi de la etajul vilei pe plafonul mercedesului!!!!
    O sa fie bine, o sa traiesti bine,in saracie !! Fara haina aia de vames esti un nimeni!!!!!

  3. Gusteru asta mi-a zis in 2011 ca mă rezolva de o diploma de Master si apoi un doctorat, totu la pachet cu zece mii ca aveam nevoie pt o angajare a lui soramea. Nu i am dat, dar am fost cu el la Vest, chiar putea sa rezolve toți i se adresau cu dom profesor, ar trebui căutat si pe acolo ca cred ca va speriati ce a făcut cu diplomele. Mi a zis la un moment ca rezolva doctorate inclusiv la București cu un general Sandu care o sa fie ministru. Putin lupa pe ei ca altfel scapă prea ușor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.