Judecătorul care a spus că justiţia este o prostie a fost dat...

Judecătorul care a spus că justiţia este o prostie a fost dat afară din magistratură

7
DISTRIBUIȚI

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, astăzi, excluderea din magistratură, a judecătorului care a spus că justiţia este o prostie – fostul preşedinte al Judecătoriei Bozovici, Lucian Popuţi. PRESSALERT.ro a dezvăluit, în premieră, faptul că Popuţi a încercat să o seducă pe investigatoarea sub acoperire a DGA care avea o plângere contravenţională  pe rolul instanţei.  Lucian Popuţi, i-a înregistrat plângerea după orele de program, i-a dat sfaturi cum să-şi pregătească apărarea şi a asigurat-o că va câştiga procesul, indiferent cine o va judeca. ” În august ţi-l soluţionez. Că eu judec toate, indiferent că e completul meu sau ălealalte. Da, cere un termen mai lung că e plecată şi ea în concediu, na nu-i vreo chestie. Da, deci asta e o porcărie, chestia cu procesul-verbal, lasă-l naibii! Ţi-l rezolv, ho!”, i-a spus magistratul femeii.


Într-o altă discuţie, judecătorul s-a confesat, spunând că justiţia este o prostie.

În comunicatul CSM se precizează că „sancţiunea (excluderii, n.a) a fost aplicată pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. „a) încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere, declaraţiile de interese, incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii;” şi ”b) intervenţiile pentru soluţionarea unor cereri, pretinderea sau acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toţi cetăţenii, precum si imixtiunea în activitatea altui judecător sau procuror;” din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în vigoare la data declanşării acţiunii disciplinare”.

Hotărârea Secţiei pentru judecători în materie disciplinară poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la  Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

7 COMENTARII

  1. Pacat de Dl Judecator, poate nu merita sa fie pus la Incercare, eu cred ca a facuto din inina Barbateasca fata de o femeie care prin diferite gesturi si sentimente de provocare la determine pe Dl Judecator….. cred ca cei 5 Judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Il vor gasi nevinovat pe Dl Judecator Poputi……

  2. Domnilor de la DGA sau de oriunde…DNA,etc…va rog sa va uitati si la magistratii din Timisoara,cum judeca procesele…mai exact in 2010 am fost dati afara un numar de vreo 20 de persoane de la DIrectia FIscala Timisoara ( trebuia sa fim mai multi dar vreo 15 au ramas nu se stie cum…adica stie directorul DFMT,Bodo Adrian ),nu s-a respectat nici un drept al functionarilor publici…mai exact: nu au avut avizul ANFP care este prealabil si obligatoriu,nu s-a dat examen pe posturile ramase cum prevede legea,au inventat un ghid de concediere,discriminatoriu si neaplicabil functionarilor publici,pe care noi nu l-am primit nici in ziua de azi,dar instanta l-a luat de bun exact cum a zis Bodo asa au jucat…ANFP a efectuat un control in august 2012,iar in raportul de control scrie ca am fost dati ilegal afara…iar justia nu tine cont nici de asta…daca este cineva interesat de cauza asta le stam la dispozitie

  3. Asa cum spune si @neda, d-lor de la DNA , DGA, uitati-va la unii judecatori, procurori, grefieri, care lucreaza mina in mina cu avocatii, sau avocati care au devenit judecatori, pentru a-si ajuta mai departe prietenii, si a-si apara interesele. Iar apelul meu, catre judecatorii, procurorii cinstiti este acela de a se implica , lua atitudine fata de tot ce se intimpla nelegal in aceste institutii. Nu va fie frica si aveti curajul raspunderii, daca ati ales aceasta profesie. Colegi am avut cu totii, dar asta nu inseamna ca toti au fost si prieteni.Un hot ramine hot, indiferent din ce categorie sociala face parte. Cei care si-au facut facultatea cinstit, fara bani, fara pile pot face multe. Mai greu cu cei datori, care vor ramine datori toata viata, ma refer la cei care si-au cumparat diploma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.