Operaţiunea „Şaorma” a lovit în plin evazioniştii cu carne de pui UPDATE...

Operaţiunea „Şaorma” a lovit în plin evazioniştii cu carne de pui UPDATE 1 Primele rezultate

2
DISTRIBUIȚI

Un depozit măcelărie ilegal de unde se aprovizionau cu carne de pui zeci de şaormerii din Timişoara descoperit, percheziţii la 11 firme şi verificări ale Gărzii Financiare la 27 de societăţi comerciale – aşa s-ar putea sintetiza operaţiunea din această după amiază a Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş împreună cu SIF şi având sprijinul SRI.

Când au descins la depozitul din Timişoara, procurorii, poliţiştii din trupele speciale şi comisarii Gărzii Financiare au descoperit că marfa era ţinută în condiţii groaznice. Mirosul puilor aruncaţi peste tot care erau transformaţi în materie primă pentru şaormerii era greu de suportat. Anchetatorii au stabilit că marfa era adusă fără acte de la o firmă din Caraş Severin, iar ulterior vândută mai departe de cei doi „investitori” turci tot fără acte.


Astăzi, au fost descoperite aproximativ 800 kilograme de carne, două maşini care transporta carne fără acte fiind oprite în trafic de către poliţişti. Prejudiciul estimat, cauzat bugetului consolidat al statului, este de peste 1.000.000 de lei, reprezentând impozit pe profit şi T.V.A  datorat. Ancheta este în plină desfăşurare la ora redactării acestui material.

UPDATE 1 În urma descinderilor 10 persoane au fost duse pentru audieri în cadrul anchetei penale pentru evaziune fiscală, iar 1300 kg carne pui au fost confiscate pentru lipsa actelor de provenienţă sau a condişiilor improprii în care era depozitată. Controalele la cele 27 de firme au dus la aplicarea a 17 amenzi în valoare de 206.000 lei pentru vânzarea de produse fără acte de provenienţă, neemiterea de bonuri fiscale sau lipsa autorizaţiei de funcţionare. De asemenea, a fost suspendată activitatea a opt societăţi comerciale pentru trei luni de zile.

2 COMENTARII

  1. Au venit arabetii spurcati sa faca afaceri in Romanica. Ne considera niste jeguri, chiar la noi in tara. Si noi fiind un neam unit si cu consttinta nationala de cand ne stim, am acordat cetatenie si drept de sedere pe spaga, i-am lasat sa faca afaceri, sa vanda. Du-te in bazar si vezi cum arabetii platesc romance sa vanda haine, la piata romani sa care marfa, etc. Am ajuns sclavi la noi in tara şi arabetii au ajuns stapani. Unde esti, tu Ţepeş, Doamne?
    Si bisericosilor le este frica sa mai impuna predarea religiei ortodoxa ca materie de studiu in scoala. Bisericosii au treburi mai importante decat sa educe copiii de mici, sa ii invete rugaciuni si buna cuviinta.
    Nu, copiii trebuie sa aiba libertate de constiinta de la 7 ani, si sa aleaga ei singuri ce vor sa faca.
    Si cimişorenii mâncau shaorma …

  2. pai astia cu shaorma sunt ciuhabii, nu-i asha? i-a trimtetzi-i ‘napoi in arabia lor imputzita unde she chise pe strada shi chishatu curge pi strazi ca la balamuc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.