Votează! Fiecare vot contează! (P)

Votează! Fiecare vot contează! (P)

0
DISTRIBUIȚI

Există, odată la patru ani, ocazii foarte clare, pe care nu avem voie să le ratăm. Pe 9 decembrie, fiecare dintre noi, cei care suntem responsabili față de familiile noastre, față de semeni, trebuie să mergem la vot. Situația în care a ajuns România dovedește că absenteismul nu este o opțiune.

E foarte simplu, ca, pe 9 decembrie, să stai în casă, la căldură și să privești la televizor rezultatele unui scrutin marcat de dezinteres. La fel de simplu e ca în următorii patru ani să ne plângem că nu avem bani de pâine, de medicamente, de întreținere și că vinovată pentru toate acestea este clasa politică. Dar clasa politică e formată din cei cărora fiecare dintre noi le acordăm sau nu votul. Un vot de încredere, prin care în Parlamentul României pot ajunge oportuniști, evazioniști, oameni pentru care singura rațiune de a ajunge în parlament este interesul personal și dorința de a se îmbogăți.

La fel de bine, în parlament pot ajunge oameni onești, fie ei bogați sau săraci, dar pentru care cel mai mult contează un viitor mai bun pentru cei care i-au votat, pentru oamenii acestei țări și pentru generațiile care vor veni. Știu că par cuvinte mari, dintr-un discurs politicianist, dar sunt lucruri concrete la care vă invit să reflectați.

La acest scrutin, situația este cea mai simplă din ultimii 23 de ani. USL sau PDL! Și asta pentru că USL este o construcție politică solidă, în timp ce ARD este un artificiu creat de nucleul dur al afaceriștilor din PDL care au sărăcit România în ultimii opt ani.


Dincolo de toate criticile aduse clasei politice, fiecare dintre noi trebuie să ia o decizie cu ștampila de vot în mână. Nu e vorba doar de teoría responsabilității cetățenești. E vorba de ceva mult mai concret. E vorba despre responsabilitatea față de copiii noștri, față de părinții noștri, față de noi înșine. Personal,  nu vreau ca 50 de ani de acum încolo, copiii mei să plătească datoriile acumulate în timpul guvernării PDL, pentru care oamenii nu au  înseamnat nimic. Absolut nimic.

Cine mai vrea să-și vadă părinții plângând că nu au bani pentru medicamente? Cine mai vrea să umble cu copilul bolnav în brațe, de la un medic la altul pentru că Timișoara nu mai are un spital de copii? Eu cred că acum e acel moment când putem spune “STOP”. Ajunge! Patru ani au fost prea mult. Mult prea mult! Pentru asta trebuie să mergem la vot.

Aceasta e responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Nu cred că programele politice mai contează acum. Contează doar să oprim demența. Demența hoției, demența minciunii. Și duminică, pe 9 decembrie,  asta vom face. Suntem, dacă vreți, pentru a doua oară într-o fază foarte periculoasă. Vă aduceți aminte când Corneliu Vadim Tudor a ajuns cu Ion Iliescu în turul doi al prezidențialelor?  Atunci românii au realizat pericolul, s-au mobilizat și din instinct de autoconservare l-au trimis acasă pe Vadim. La fel este și acum. Instinctul de autoconservare o să-i trimită acasă pe “băieții deștepți”,  băieții lui Băsescu, portocalii, ARD-iști sau cum le-o mai zice. Vă imaginați un discurs Emil Boc, care să ne ureze “La mulți ani!”? Ei bine, eu unul NU. Și ca asta să nu se întâmple trebuie să ieșim la
vot. Fie și numai ca să nu ne mai zică gașca lui Boc sau Videanu  “ La mulți ani”.

Ion Răducanu,

Candidat USL pentru Camera Deputaților pe Colegiul IV Timișoara

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.