Prezervative, rochii și roșii, decontate la Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi...

Prezervative, rochii și roșii, decontate la Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest. Vezi la cât se ridică frauda

1
DISTRIBUIȚI

condoms

Directorul general al Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva, Daniel Andronache, a declarat, luni, într-o conferiţă de presă că în timpul unui control al Curţii de Conturi care are loc în acestă perioadă la companie s-a descoperit o delapidare de 80.000 de lei în lunile ianuarie şi februarie 2012 care era acoperită cu bunuri din comerţ de la diverse hiper sau supermarketuri şi conţineau absolut toate produsele de uz casnic de la detergenţi, rochii, carne, roşii. „În lunile ianuarie şi februarie 2012 s-a constat în urma unui control efectuat de Curtea de Conturi la Casa Companiei Minvest o delapidare de aproximativ 80.000 de lei care era acoperită cu bunuri din comerţ de la diverse hiper sau supermarketuri şi conţineau absolut toate produsele de uz casnic de la detergenţi, rochii, carne, roşii, haine de toate felurile.(…) Practic contabila şefă, auditorul şi casiera, care semnaseră deconturile nu au avut nicio explicaţie în afară de nişte momente jenante. Cei trei ncă sunt angajaţi în companie pentru că este perioada de cercetare, dar nu mai ocupă funcţiile pe care le-au ocupat. Nu mai au nici specimen de semnătură şi nici un fel de decizie sunt la dispoziţia delor care vor face ancheta”, a declarat Daniel Andronache. Directorul Minvest din 2010 şi până în vara lui 2012 a fost pedelistul Farcaş Ladislau, notar public, acum consilier local în municipiul Hunedoara.

Directorul general al Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva susţine că va depune plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Huendoara împotriva fostului director general al Minvest şi a celor trei de la departamentul financiar contabil care au semnat deconturile.


 „Aşteptăm nota de control a Curţii de Conturi vom sesiza organele abilitate şi împreună cu corpul de control al Minvest vom stabili exact prejudiciul pentru că extindem perioada cercetărilor şi pe anul 2011 pentru a determina prejudiciul exact şi vom încerca să luăm măsuri pentur recuperare”, a mai declarat Andronache.

Una dintre persoanele căreia i s-a ridicat specimenul de semnătură este contabila şefă Despina Costache, care susţine că este nevinovată „Nu mă consider vinovată cu absolut nimic! Am si declarat la Curtea de Conturi prin nota pe care am dat-o că atunci: când aceste deconturi au venit la mine pentru verificare nu conţineau acele bonuri care au fost prinse în decont. Deconturile iniţiale care au fost de fapt conform referatelor de necesitate întocmite de către responsabilul de administrativ şi semnate de către conducere au avut cu totul alt obiect legat efectiv de obiectul de activitate. Probabil că ele au fost complectate ulterior când deja acele deconturi erau vizate de mine (…) Acum am văzut şi eu bonurile la controlul Curţii de conturi: medicamente, îmbrăcăminte, cosmetice. În general, pentru companie la diverse ocazii se mai achiziţionau legume, fructe produse de patiserie, sucuri, detergenţi în general pentru restul se va stabili conform controlului”, a declarat Despina Costache. Inclusiv prezervative s-au aflat pe bonurile decontate la companie.

Directorul general al Companiei Naţionale a Cuprului, Aurului şi Fierului Minvest Deva susţine că la jumătatea anului 2012 când a preluat conducerea companiei a renunţat la contractele cu intermediarii ceea ce a dus pentru prima oară în trei ani la terminarea anului pe profit. „Am renunţat la tot felul de intermediari şi asta ne-a adus la terminarea anului 2012 pe profit. Vă dau un singur exemplu. O balastieră. Mecanismul era ciudat. Minvest exploata nisipul, îl vindea unei firme private care îl prelucra cu o instalaţie închiriată de la noi, apoi ei vindeau produsul. Profitul era la ei pierderea la noi (…). Acestea s-au transmis în pierderi în neplata datoriilor la bugetele de stat, neplata ratelor de leasing. Practic managementul defectuos a dus la acele datorii şi la situaţia disperată în care a ajuns Minvest la sfârşitul anului 2010 şi 2011. Volumul pierderilor pe an a fost de două milioane de euro”, a mai adăugat Andronache.

1 COMENTARIU

  1. Am si eu o intrebare: a cui e continutul posetei din fotografie??? As vrea s-o cunosc si eu pe doamna, pare foarte pedanta…….
    Ups, it wasn’t me!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.