Primarul Robu vrea ca elevii să meargă la şcoală doar de dimineaţă....

Primarul Robu vrea ca elevii să meargă la şcoală doar de dimineaţă. Inspectorul şcolar Petroman îi dă sfaturi

2
DISTRIBUIȚI

BACALAUREAT2012 11

Şcolile primare şi gimnaziale din Timişoara vor avea program doar de dimineaţă din anul şcolar 2013-2014, în cazul în care un proiect de hotărâre va fi aprobat de către consilierii locali. Inspectorul şcolar general al judeţului Timiş este de părere că acest lucru poate fi realizat dacă șefii unităţilor de învăţământ îşi vor da interesul pentru ca elevii să scape de cursurile organizate după-masa.

Cornel Petroman se laudă cu faptul că pe vremea când a fost director la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara a reuşit să aducă peste 1.300 de elevi într-un singur schimb, de dimineaţă, şi a explicat cum a reuşit asta.


„Am jonglat cu orarul, adică unele clase au fost aduse de la 09:00, altele de la 08:00, iar clasele care au rămas libere în orele de educaţie fizică au fost imediat ocupate de altele. Plus că la Liceul Pedagogic am desfiinţat cabinetul profesorilor de Matematică şi i-am mutat peste cei de Istorie şi cei de Ştiinţe Sociale, şi astfel, dintr-un foc, am făcut rost de două săli de clasă”, a afirmat, astăzi, Cornel Petroman, care este, totuşi, destul de sceptic că toate şcolile vor reuşi această performanţă.

Inspectorul şcolar general spune că una dintre soluţii pentru ca elevii să facă ore doar de dimineaţă o reprezintă comasarea unor unităţi de învăţământ, aşa cum s-a întâmplat şi cu Liceul de Poştă care a fost absorbit prin comasare de Colegiul Ion Mincu şi de Şcoala Generală Nr. 26. „Şcoala Generală Nr. 26 are 34 de săli de clasă din care se foloseau doar 17. Acele săli vor putea fi folosite pentru schimbul de dimineaţă al claselor de liceu”, a mai spus Petroman.

 

2 COMENTARII

  1. Nu este un secret ca este nevoie de multe sali de clasa libere pentru ca toti elevii sa mearga la ore numai inainte de pranz. Poate construieste Primaria cateva scoli noi?…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.