BCM Danzio pierde cu echipa din Satu Mare după un meci cu...

BCM Danzio pierde cu echipa din Satu Mare după un meci cu arbitraj controversat

0
DISTRIBUIȚI

danzio satu mare

”Panterele roz” de BCM Danzio nu au produs surpriza cu vicecampioana din Satu Mare, care s-a  impus la Timișoara cu scorul de 72-60. Timp de trei sferturi, timișorencele au reușit să țină scorul strâns, dar au căzut în ultimele zece minute. Din păcate, încă din primele minute de joc arbitrii au dat două decizii clare în favoarea echipei din Satu Mare.

Fetele de la Danzio au început bine meciul, dar partida a fost stricată de două decizii ale arbitrilor. Ionuț Moraru și Alin Dragoș le-au acordat ușor gazdelor de două ori două aruncări libere în urma unor faulturi. Regulamentul jocului de baschet este foarte clar în această privință, dacă faulturi nu sunt comise în momentul în care o jucătoare aruncă la coș, nu se acordă aruncări libere, decât dacă echipa celei care comite faultul are deja cinci faulturi în sfertul respectiv sau dacă este vorba de o greșeală antisportivă. Danzio nu acumulase cinci faulturi la momentele respective și nici nu s-a acordat greșeală antisportivă, iar deciziile au umbrit meciul. Cu toate acestea, bănățencele au câștigat primul sfert cu 24-23. Sătmărencele au jucat patru minute din sfertul al doilea fără să marcheze, însă până la pauză au recuperat pentru avantajul de 43-35.

Gazdele au jucat bine și sfertul al treilea și au reușit să revină în meci. Înainte de ultimele zece minute, scorul era 54-52 pentru CSM Satu Mare. În ultimul sfert însă, ”panterele” nu au reușit să marcheze timp de 3 minute și 36 de secunde, până când Sonja Maric a fost faultată și a înscris din aruncare liberă.


Pe tot parcursul sfertului, antrenorul Dan Ionescu nu a cerut timp de odihnă, deși putea să o facă chiar de trei ori. Cele mai bune marcatoare de la BCM Danzio au fost Tiffany Brown, 14 puncte, Antoinette Thmpson, 10 puncte, Biljana Pesovic 9 puncte și Adina Stoiedin 9 puncte, jucătoare care a bifat și 10 recuperări și nu mai puțin de 9 capace. De la Satu Mare, cele mai bune marcatoare au fost Shanika Freeman, 26 de puncte și 21 de recuperări și Annemarie Părău, 13 puncte.

După meci, antrenorul Dan Ionescu a acuzat arbitrajul și a spus că echipa sa nu a putut lupta în aceste condiții de la egal la egal cu vicecampioana. ”Nu ne gândeam să facem o surpriză, ne gândeam să facem un meci bun împotriva vicecampioanei. S-a văzut că ele au fost protejate ca ursul polar, fiind o echipă mai nordică și nu pot să decât să fiu mulțumit chiar dacă am suferit o înfrângere. Echipa mai experimentată, formată din echipa din Satu Mare, plus cei doi arbitrii din Baia Mare și Cluj, au făcut această diferență, opt minute fără coș la final. Nu am cerut time-out pentru că sunt un antrenor slab și m-am gândit să nu pierd vremea. A fost un meci care din start a fost câștigat de echipa din Satu Mare prin brigadă de arbitrii delegată azi. După ce că suntem slabi sub panou, ne-au scos două jucătoare (Adina Stoiedin și Ana Vuksic au fost eliminate pentru cinci faulturi) și orice fault sub panou la noi era contabilizat, la ele nu”, a declarat Dan Ionescu.

Tehnicianul oaspetelor, Dan Fleșeriu, a spus că nu aștepta la un meci atât de greu în Banat. ”A fost o victorie mult mai grea decât o arată scorul, neașteptat de bine au jucat fetele de la Timișoara, sunt foarte bine pregătite fizic și au un joc solid în apărare. Și noi am ratat, nu am avut viteză în joc. M-am așteptat să am un meci mai ușor în general, am câștigat sfertul 2 și 4 la diferență mare. A fost oarecum normal, pentru că eu am jucat cu zece jucătoare și Timișoara nu are așa multe jucătoare valoroase, cele mai tinere mai trebuie să câștige experiență”, a declarat  Fleșeriu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.