Câţi bani are de recuperat de la Ministerul Educaţiei constructorul şcolii din...

Câţi bani are de recuperat de la Ministerul Educaţiei constructorul şcolii din Jimbolia, oraş în topul datornicilor din Timiş

0
DISTRIBUIȚI

210420121363

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Timiş au confirmat astăzi că Ministerul Educaţiei va aloca fonduri ca să plătească o parte din datoriile instituţiilor de învăţământ din judeţ.


Bani se vor da, pe de altă parte, şi pentru finanţarea unor proiecte noi. În acest sens, la solicitatea ministerului, Inspectoratul Şcolar Timiş a trimis o listă cu principalele propuneri pentru care are nevoie de bani, propuneri care se ridică la sute de milioane de lei. În capul listei se află şcolile cu datorii. Ministerul Educaţiei are datorii de peste şase milioane de lei către unsprezece şcoli din Timiş, iar 4,7 milioane de lei trebuie plătiţi către constructorul din Jimbolia, care a ridicat o parte din campusul şcolar. „Mai sunt lucrări care nu sunt finalizate, dar nu avem arierate la 23 de unităţi, la unele s-a turnat doar fundaţia, dar avem şi grădiniţe realizate în proporţie de 80 %. Ministerul se interesează despre această situaţie şi cred că se vor debloca nişte bani în 2013 ca să facem câţiva paşi înainte”, a afirmat, astăzi, Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct.

Inspectoratul Şcolar Timiş a solicitat fonduri şi pentru realizarea unei clădiri a Liceului Lenau pentru clasele I-IV, acolo unde există deja un teren şi studiu de fezabilitate, dar şi extinderea şcolii de la Moşniţa Nouă, localitate care se află într-o continuă dezvoltare. Alte şcoli au cerut bani ca să pună geamuri termopan, pentru realizarea de săli sau terenuri de sport.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.