Ce „portiță” legală a găsit primăria pentru a-i obliga pe proprietarii de...

Ce „portiță” legală a găsit primăria pentru a-i obliga pe proprietarii de clădiri istorice să refacă imobilele

0
DISTRIBUIȚI

piata victoriei timisoara

Primăria Timişoara a găsit o soluţie ingenioasă prin care va obliga proprietarii imobilelor din Piaţa Victoriei să îşi reabiliteze clădirile.


Edilul şef  Nicolae Robu a anunţat că  joi, în şedinţa de consiliu local, „se va adopta o hotârâre care va declara zona Piaţa Victoriei ca zonă prioritară de protejare şi intervenţie conform cu prevederile Legii 422 pe 2001, lege în cadrul căreia, la alineatul 17, litera H, se menţionează că proprietarii de monumente istorice au obligaţia să efectueze lucrări de restaurare, consolidare şi alte lucrări, conform prevederilor legale. Hotărârea va declara drept clădiri aparţinând patrimoniului istoric în conformitate cu o anexă clădirile 1, 1A, 1B, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, Strada Goethe, nr 2 Paulescu numerele 1 şi 2. Numerele 5, 6, 7  nu sunt clădiri istorice urmând a se reabilita în programul de anvelopare a imobilelor”.

Până la data de 26 martie consiliul local  va întocmi şi un regulament prin care se vor stabili detaliile legate de modul de aplicare a ordonanţei. Costurile reabilitării vor fi suportate în parte de către municipalitate şi în parte de către proprietari. Edilul-şef a mai precizat că muncipalitatea va credita proprietarii, urmând ca aceştia să restituie sumele de bani în zece ani. Cei care refuză să îşi reabiliteze clădirile vor fi amendaţi conform legii.  Prima clădire ca va intra în reparaţii va fi cea în care îşi desfăşoară activitarea fast food-ul McDonalds.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.