Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, arestate preventiv

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu, arestate preventiv

2
DISTRIBUIȚI

scales-of-justice-gavel_4

Judecătoarele Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost arestate preventiv pentru 29 de zile după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a admis cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ele fiind acuzate de trafic de influenţă şi luare de mită pentru a interveni în dosare, informează Agerpres.

Alături de judecătoare, au mai fost arestaţi preventiv alţi trei inculpaţi, iar faţă de două persoane instanţa a decis cercetarea în stare de libertate. Alţi nouă inculpaţi, puşi sub acuzare alături de cele două judecătoare reţinute, printre aceştia şi fratele lui Dinel Nuţu, fost Staicu, mai mulţi avocaţi şi un grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, sunt cercetați de procurorii anticorupție în acest dosar.

Potrivit DNA, judecătoarea Viorica Dinu este acuzată de patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată şi luare de mită, Antonela Costache, de complicitate la trafic de influenţă, luare de mită şi trafic de influenţă, Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucureşti, de luare de mită, complicitate la luare de mită şi trafic de influenţă, Costel Petre, avocat în Baroul Bucureşti, de complicitate la luare de mită şi cumpărare a influenţei, dare de mită, soţia lui Daniela Petre, de complicitate la luare de mită, cumpărare a influenţei, şi Marian Staicu, fratele lui Dinel Nuţu, fost Staicu, de dare de mită.


În acelaşi dosar, mai sunt acuzaţi pentru fapte similare Ileana Răducan, avocat în Baroul Dolj, Angela Cîrlan, Leon – Marius Neagu, Marian Catrin, Marian Vasile Tudor.  Procurorii au stabilit că grefierul Sorin Vasilescu a primit 5.000 de euro de la avocata Ileana Răducan (3.500 de euro) şi și avocatul Costel Petre (1.500 euro), pentru a-şi a a muta cauza lui Dinel Nuţu (fost Staicu) la un complet de judecători din care făceau parte şi Dinu şi Costache.

”În acelaşi context, inculpatul Vasilescu, în baza unei înţelegeri cu Antonela Costache, a pretins de la inculpata Răducan suma totală de 150.000 de euro, din care 50.000 de euro pentru sine, iar 100.000 de euro pentru judecătoare, care, la rândul său, urma să împartă aceşti bani cu ceilalţi membri ai completului. La rândul său, Viorica Dinu, prin intermediul inculpaţilor Costache şi Vasilescu, a acceptat promisiunea remiterii sumei de 150.000 euro de către Ileana Răducan”, se arată într-un comunicat al DNA. În cursul lunii decembrie 2012, Viorica Dinu, cu ajutorul celeilalte judecătoare, a primit de la mai multe persoane suma de 32.500 euro şi, totodată, a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a încă 15.000 euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, pentru a-i determina să pronunţe hotărâri favorabile în trei cauze penale.

2 COMENTARII

  1. Nesatulele! Asa le trebuie! Pe cei fara bani ii condamna cu executare, iar pe sponsori ii iarta! E loc si pentru ele la puscarie. Nu vreau sa ma gandesc ce viata vor avea!

  2. nu mai se merge in tribunale pentru dreptate .persoane care au forta de a decide asupra semenilor sai ,doar ca decid GRESIT.merita sa stea macar 2 luni in spatele gratilor sa inveze minte si ele ce inseamna .dar totusi in fond puscaria nu-i doresc la nimeni ,dar sa le confiste averile ar merita

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.