Cărțile bune scoase la picnic, în Piața Unirii. Ce a spus Bojin...

Cărțile bune scoase la picnic, în Piața Unirii. Ce a spus Bojin despre întâlnirea intelectualilor

0
DISTRIBUIȚI

u

Când vrei cu tot dinadinsul să aduci oamenii în fața cărții inventezi tot felul de situații care îi fac să pună mâna pe carte, să o deschidă și să o răsfoiască.


Tudor Crețu, directorul Bibliotecii Județene Timiș, a mutat Sala de lectură la iarbă verde.  Convocați de Tudor Crețu, timișorenii și-au adus, aseară, cărțile și păturile în Piața Unirii, unde au citit cărți întinşi pe pături și au ascultat muzică bună interpretată live.
Participanții au fost în număr mare și au avut de aplaudat inclusiv o mini-paradă militară oferită de soldații timișoreni îmbrăcați în costume de epocă. Vicepreședintele Consiliului Județea Timiș (CJT) Marian Vasile a fost unul dintre cei care au dat curs ”lecturilor aprinse” citind, în fața a aproape 100 de oameni, versuri, pe iarbă. Prezent și el la eveniment în calitate de spectator, Titu Bojin, liderul CJ Timiș, s-a declarat  încântat de numărul mare al publicului. ”Cred că e un eveniment de succes care trebuie repetat cât mai des din moment ce oamenii vin și se simt bine. Cu astfel de întâmplări e bine să ieșim în față”, a spus Bojin.

În campania sa de atragere a timișorenilor spre cărți, în ultimul an, Biblioteca judeţeană Timiş a mai organizat lecturi neconvenţionale pe un şantier, într-un cabinet stomatologic sau la lumina lumânărilor. Evenimentul „Pătura care citește” a fost la prima ediție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.