Secretarul Primăriei Timișoara îl contrează public pe viceprimarul Stoia în scandalul casei...

Secretarul Primăriei Timișoara îl contrează public pe viceprimarul Stoia în scandalul casei de pe Eugeniu de Savoya. Cu ce amenință „nea Jean” UPDATE Atacul lui Grindeanu

0
DISTRIBUIȚI

chirila si cojocari02

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, a ieşit astăzi în faţa presei pentru a aduce o serie de lămuriri cu privire la vânzarea imobilului de pe strada Eugeniu de Savoya, caz prezentat săptămâna trecută de către viceprimarul Traian Stoia. Acesta atenţiona că Serviciul Juridic nu şi-a făcut complet datoria în această situație, iar Rodica Vlad, prin forma ei, a vândut un imobil pe care nu avea dreptul legal să-l vândă. Cojocari a lămurit: „Cu pârâta Farmacia Vlad este foarte simplu. În 2001 s-a încheiat ca urmare a unei licitaţii un contract de închiriere şi, în 2002, un act adiţional prin care erau obligaţi la lucrări de 225.000 de euro să le execute. În 2002, imobilul a ajuns pe listă la vânzare, iar în 2003 consiliul l-a scos pe listă. Am fost daţi în judecată în 2003, ne-au obligat să punem pe lista de vânzare şi în 2006 s-a cumpărat imobilul. A fost o comisie de negociere. Nu e de competenţa mea să intru în amănunte. În momentul în care s-a făcut vânzarea, s-a stipulat că timp de trei ani nu este voie să se înstrăineze acest spaţiu ca după aceea să vină în 2007  să înstrăineze acest spaţiu către italieni. S-a acţionat, eu ştiu dedesubturile, dar nu le divulg acuma. S-a acţionat cu viteza luminii să îi dăm în judecată, să reziliem contractul, la nici o lună am acţionat în instanţă pe considerentul a exact ceea ce s-a spus că nu am făcut, şi pe considerentul simulaţiei cu diferenţa mare între preţul la care am vândut noi şi cel la care au vândut ei. Am epuizat toate căile de atac, am mers până la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am mers pe considerentul că numai pentru clădiri se aplică termenul de trei ani.  Există un dosar penal care nu a putut fi finalizat vizavi de doamna Vlad pentru că a  desfiinţat fără autorizaţie unele părţi din clădire şi mai un dosar pe rol în care oamenii de la noi, de la Juridic, au fost audiaţi ca martori vizavi de  modul cum a  fost încheiat acest contract de cumpărare.


S-au depus  toate actele necesare”.

Întrebat de PRESSALERT.ro  de ce îl atacă viceprimarul Stoia, dacă ceea ce ştie este greşit, Cojocari a lămurit că ”mie. domnul Stoia îmi e simpatic în proporţie de 80 la sută . Nu am nimic cu el, fiecare om are farmecul lui şi până la proba contrarie  este foarte bine intenţionat, dar sfătuitorii i-a avut proşti”. Legat de faptul că „s-a acţionat cu viteza luminii”, Cojocari a dat asigurări că nu a fost vorba de nicio comandă politică de la fosta administraţie.

UPDATE  Ieşirile  secretarului primăriei nu au rămas fără ecou. După cearta din plen, deputatul Sorin Grindeanu, fost viceprimar al Timişoarei a trimis un comunicat de presă prin care condamnă atitudinea lui Ioan Cojocari. Grindeanu atenţionează că “administraţia locală trebuie făcută fără subînţelesuri, ameninţări voalate sau artilerie grea. Am urmărit cu interes recentele declaraţii ale domnului secretar Ioan Cojocari care se simte atacat pe nedrept şi se comportă ca o victimă politică. Consider că domnia sa confundă prerogativele pe care ţi le dă funcţia de înalt funcţionar public cu aptitudinile unei precupeţe care comentează calitatea slabă a mărfii de pe tarabă, la piaţă, şi ia atitudine atunci când clienţii se declară nemulţumiţi. Domnul secretar Cojocari trebuie să răspundă clar şi să ofere explicaţii pe toate temele care prezintă suspiciuni de natură juridică. Şi funcţia, şi pregătirea, dar mai ales cei 20 de ani de activitate în administraţia locală, îl obligă să facă acest lucru”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.