Joc de noroc cu miros de fum şi motor, în concertul de...

Joc de noroc cu miros de fum şi motor, în concertul de botez al mascotei celor de la Desant

0
DISTRIBUIȚI

desant (2)

Concertul de botez al mascotei Rusty, „simbolul“ oficial al trupei timişorene Desant, desfăşurat aseară în clubul Daos, a adunat un public care a savurat pe deplin „povestea“ pusă la cale de muzicienii al căror album de debut Joc de Noroc a fost numit „cel mai bun album rock al anului 2012“ de către Radio Romania 3Net “Florian Pitiş” şi „cel mai bun album metal al anului 2012 în România“ de către cei de la MaximumRock.

Deşi este o trupă relativ tânără, ideea înfiinţării trupei închegându-se undeva la sfârşitul anului 2010, Desant face parte din categoria acelor formaţii care prezintă un show cât se poate de închegat. După ce în noiembrie anul trecut şi-au lansat discul de debut, de această dată rockerii timişoreni au pus la cale un inedit concert de botez al mascotei lor, Rusty.


Numele a fost „găsit“ în urma unui concurs organizat de Desant, iar „naşul“ s-a ales cu premii din partea trupei. Alex Anca (voce), Alin Achim (bass), Tibi Săulescu (chitară), Mihai Dobrescu (tobe) şi Vlad Toma (clape) şi-au început recitalul cu intro-ul care a devenit deja un soi de trademark al trupei, după care rând pe rând şi-au depănat poveştile în faţa unui public care a cântat alături de ei.

Din meniu n-au lipsit piesele „Zbor“,  „Singur pe calea mea“ (cu al ei „Muzica urlă în difuzor/ miros de fum şi motor/ pe pante abrupte / roţile muşcă din şosea), „Vise“ sau „Doar o amintire“. Momentele în care spectatorii au fost îndemnaţi să aprindă brichetele au fost completate cu „Anii ce au fost“, o baladă extrasă parcă din seria de compilaţii Kuschelrock. Alături de piesele cunoscute, băieţii au „plusat“ şi cu trei piese din repertoriul internaţional care au fost alese datorită faptului că i-au inspirat de-a lungul timpului, acestea fiind Whitesnake – Here I Go, Billy Idol – Rebel Yell şi Scorpions – Rock you like a hurricane. După concert, membrii trupei au participat la o sesiune de meet & greet cu fanii lor. „După jumătate de an de la lansarea albumului nostru «Joc de Noroc», am revenit în Timişoara alături de prietenii noştri dragi. A fost o seară în care ne-am simţit foarte bine, în care s-a cântat mult şi cu entuziasm. Am reluat turneul de promovare al albumului început anul trecut, ocazie cu care săptămâna viitoare ne vedem şi la Reşiţa. Până atunci: Be Rock with Desant!“, ne-a declarat Alin Achim, din partea trupei.

Foto: Roxana Morun

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.