Mineri blocați în subteran, într-un protest spontan. Ce-i nemulțumește pe ortaci UPDATE...

Mineri blocați în subteran, într-un protest spontan. Ce-i nemulțumește pe ortaci UPDATE Mina, bombă cu ceas

0
DISTRIBUIȚI

Portretele-minerilor-1

O situație critică se desfășoară în aceste momente în Mina Paroșeni, unde 150 de ortaci s-au blocat în subteran. Este vorba despre schimbul doi și trei, iar minerii spun că li se va alătura și schimbul trei.


Aceștia sunt nemulțumiți de faptul că nu au cui să livreze cărbune. Ei mai spun că CET-urile cu care cei de la Mina Paroșeni, din județul Hunedoara, colaborează au stocurile pline, astfel că nu mai de ce să ia materie. Reacția ortacilor este cauzată de teama că mina se va închide și ei își vor pierde joburile.

UPDATE În urmă cu puțin timp, în subteran a intrat și schimbul patru, conform programului de lucru. În acest moment, în mină sunt 250 de ortaci. Ei spun că nu vor ieși până când nu va veni cineva cu garanția că ei își vor păstra locurile de muncă. Minerii au trimis revendicările prin liderul lor sindical, care a stat de vorbă cu șefii Minei Paroșeni, precum și cu persoane din conducerea Societății Naționale de Închideri Mine, din care, alături de minele Uricani și Petrila, face parte și Paroșeni. Această societate s-a format după desființarea Companiei Naționale a Huilei Petroșani. Mina Paroșeni este printre cele care, în perioada 2012 – 2018, se vor închide.

Blocarea minerilor în subteran este cu atât mai gravă cu cât în mină pot avea loc explozii dacă nu se fac exploatări. Asta pentru că se formează focul endogen, care poate activa ca o bombă cu ceas.

Foto: cronicavj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.