ANP şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că „nu se ştie...

ANP şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului Bucureşti că „nu se ştie locul în care se află” Omar Hayssam

0
DISTRIBUIȚI

HAYSSAM - PROCES TERORISM

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) şi Poliţia Capitalei au comunicat Tribunalului că „nu se ştie locul în care se află” Omar Hayssam, astfel că acesta nu a putut să fie adus marţi la instanţă pentru judecarea dosarului în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare.

Tribunalul Bucureşti a luat în discuţie, marţi, dosarul în care Omar Hayssam este acuzat de înşelăciune şi delapidare.

La începutul şedinţei de judecată a fost citit referatul cauzei, iar grefierul a anunţat că la dosar, în urma unor demersuri făcute luni de Tribunalul Bucureşti în vederea citării lui Omar Hayssam, prin intermediul ANP şi Poliţiei Capitalei, cele două instituţii au remis răspunsuri prin care arată că „nu se ştie locul în care se află” sirianul.

În acest context, avocaţii inculpaţilor au cerut amânarea judecării cauzei, pe motivul lipsei procedurii de citare cu Omar Hayssam.

Instanţa a stabilit două termene, respectiv unul în 31 iulie, când se va judeca propunerea de arestare făcută de DIICOT pe numele lui Omar Hayssam şi a fratelui său în acest caz, iar un altul pe fond, în 9 septembrie.

Avocata lui Omar Hayssam, desemnată din oficiu, a fost amendată de instanţă cu 300 de lei, pentru că a lipsi de la termenul de

Raluca Seucan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a spus că o persoană a sunat luni la Arestul Poliţiei Capitalei şi s-a recomandat ca fiind grefier.

„Această persoană a întrebat dacă Omar Hayssam este în Arestul Poliţiei Capitalei şi i s-a răspuns că nu.


Persoana care a sunat a spus că doreşte să îl citeze şi i s-a răspuns să o facă, însă în cele din urmă nu s-a transmis nicio citaţie”, a declarat pentru MEDIAFAX Raluca Seucan.

Purtătorul de cuvânt al IGPR a precizat că relaţii despre persoanele aflate în detenţie nu se dau prin telefon.

Raluca Seucan a mai spus că Poliţia Română nu a afirmat niciodată că Omar Hayssam s-ar afla în Arestul Poliţiei Capitalei, ci a comunicat că este într-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române.

Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, vineri dimineaţă, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului,Bogdan Oprea, precizând ulterior că acesta se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

Ulterior, în aceeaşi zi, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, declara că Omar Hayssam a fost dus în Arestul Poliţiei Capitalei, precizând că nu poate da amănunte privind operaţiunea de aducere în ţară a sirianului şi nici de unde a fost adus acesta.

Şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţa, vineri, că Hayssam a fost dus într-un centru de reţinere şi arest preventiv al Poliţiei Române, pe baza celor trei mandate de executare a pedepselor cu închisoare emise pe numele lui, pentru terorism, bancrută frauduloasă şi înşelăciune.

Omar Hayssam ar fi trebuit să fie adus, marţi, la Tribunalul Bucureşti, pentru judecarea unui dosar al său în care procurorii DIICOT îl acuză de înşelăciune şi delapidare.

judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.