Motivele pentru care traficanţii de mefedronă, conduşi de Gabriel Lucaci,vor în libertate

Motivele pentru care traficanţii de mefedronă, conduşi de Gabriel Lucaci,vor în libertate

0
DISTRIBUIȚI

mefedrona 1

Curtea de Apel Timişoara a judecat, astăzi, recursul celor zece membri ai grupării de traficanţi arădeni de droguri, conduşi de Gabriel Lucaci, împotriva deciziei tribunalului de a-i aresta pe 29 de zile. Toţi au refuzat să dea declaraţii în faţa completului, aşa cum au făcut şi în primă instanţă.  Avocatul Fanu Moca, apărătorul lui Lucaci, a susţinut că DIICOT nu are probe care să dovedească  vinovăţia clientului său.


„La percheziţie s-au găsit nişte substanţe în nişte borcane despre care acuzarea spune că este mefedronă. Nu există o analiză  tehnico- ştiinţifică, care să ne spună că sunt substanţe interzise. Inculpatul susţine faptul că sunt substanţe din care se poate produce un gel de păr, pe care el în foloseşte, sau sunt folosite de culturişti. Nu avem nici o probă concretă. Sunt nişte convorbiri şi SMS-uri care nu arată nimic concret. Sunt discuţi de genul hai vino până la mine, hai coboară”.

În cazul lui Gabriel Fodor, la domiciliul căruia s-au găsit 131 de pliculeţe cu mefedronă, avocatul a explicat că „a primit pliculeţele de la un alt inculpat în seara de 25 iunie şi au fost găsite în 26 iunie. A fost o deţinere pe o perioadă scurtă de timp. În cazul vânzărilor, a fost provocarea colaboratorului investigatorului sub acoperire care a insistat pe lângă Fodor să-i dea un pliculeţ”. Apărătorul lui Horaţiu Şerban a susţinut că al său client nu poate influenţa probele de la dosar – rapoarte de filaj, declaraţii ale investigatorului sub acoperire sau redări ale convorbirilor telefonice. În timpul procesului, apărătorii inculpaţilor au susţinut că este discutabilă încadrarea mefedronei în categoria substanţelor interzise. Lucaci a cerut să fie lăsat în liberate pe motiv că nu este vinovat şi ceilalţi inculpaţi susţinând că vor să fie eliberaţi. Instanţa a rămas în pronunţare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.