Turma de robi

Turma de robi

4
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Cu fiecare zi care trece Consiliul Local Timișoara își merită tot mai mult apelativul de turmă. Docilă și necuvântătoare.


Robi ai partidelor care i-au pus pe liste și ai intereselor conexe, consilierii locali sunt doar niște apăsători pe taste. Nu mai au opinii. Nici măcar cei care sunt, teoretic, în opoziție. Cel mai bun exemplu a fost adoptarea, pe repede înainte, a proiectului de interzicere a accesului bicicliștilor în centrul Timișoarei, după ce, inițial, a picat. O hotărâre care rezolvă doar orgoliul nemăsurat al primarului Nicolae Robu. Pentru că problemei nu i se găsește în niciun caz soluție. Mai degrabă deschide calea spre abuz pentru polițiștii locali care de acum încolo vor sta cu ochii pe ceas. Marea problemă pentru Timișoara, ca și comunitate, nu ca lume politică, este că servilismul și muțenia turmei crește cu cât problema este mai importantă.

4 COMENTARII

  1. ASA e . INCOMPETENTA E DEJA REGULA NU EXCEPTIE
    CA UN OM COMPETENT ARE SI PARERI PROPRII PE CIND UNUL DE ZERO LEI
    ZICE – LAS CA STIE SEFU CE FACE – MAI GANDITI DOMNILOR CONSILIERI SI CU CAPUL PROPRIU SI AVETI IDEI , INITIATIVE BUNE PT ORAS
    CUM AR FII O NOUA PADURE VERDE PROIECT VECHI
    CE AR MAI STICA CITEVA HECTARE DE STEJARI LA MARGINEA ORASULUI?AVEM PREA MULT AER CURAT?

  2. Un alt exemplu in acest sens este pozitia alesilor si a primarului legata de goia de la RATT. Nici goia nu mai stie de cate ori a schimbat organigrama si a trecut-o prin Consiliul Local, fara ca nimeni sa-l intrebe de ce este nevoie ca din 3 in 3 luni sa vina cu alta organigrama si alt stat de functiuni. Mass media tace si ea ca are avantaje (contracte cu RATT de unde vin bani). Organigramele se schimba in functie de cine mai vrea goia sa scape.Adica schimba denumirea compartimentelor si daca e nevoie si conditia profesionala cu care poti ocupa un post. Astfel goia plateste salarii compensatorii si angajeaza alti oameni.Asta e doar un punct din sirul de cheltuiei nejustificate pentru care nu raspunde nimeni.Robu plateste gratuitati, subventioneaza regia si la cheltuielile efectuate, etc.E tare? Dar din pacate nimeni nu e interesat sa verifice putin ce se intampla la RATT. Macar un jurnalist sa ceara rezultatele controlului Curtii de Conturi care a stat 2 luni la sf.anului trecut la RATT.Dar se vorbeste in targ ca si acolo are pile goia, ca a angajat pe cine trebuie.

  3. Domnu Bota, va pare rau, ca nu mai pedaleaza printre pietoni, in plin centru, biciclisti?! Aveti dumneavoastra grija, ca acei biciclisti, care s-au „racorit” cu bere la terase,sa nu faca „slalom” printre pietoni? Pe acea portiune PIETONALA nu au ce cauta biciclisti, la nici o ora. Sincer imi pare rau, ca biciclistii din Timisoara nu au piste pentru bicicleta normale, ca in Viena de exemplu, dar noi avem edili cu idei”originale” si multa veselie, festivaluri de tot felul si….e „Caldura mare”.

  4. Am vazut in oras un foarte mare afis care , in numele Timisoarei capitala culturala europeana, vorbeste despre primul meci de fotbal , jucat la Timisoara.
    Intrebare: Care este legatura intre un meci de fotbal sau intre fotbal, in general si cultura? Este un meci de fotbal un act cultural? Este fotbalul un capitol bun de pus in portofoliul cultural al orasului?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.