Poftă de scenă: trupa Thespis oferă nouă zile de „Teatru pe pâine”....

Poftă de scenă: trupa Thespis oferă nouă zile de „Teatru pe pâine”. Programul festivalului

0
DISTRIBUIȚI

teatru thespis 1

Teatrul studențesc Thespis din Timișoara anunță desfășurarea, timp de nouă zile, a festivalului „Teatru pe Pâine 2013”, ajuns la ediția a șaptea. Între 14 și 22 septembrie, la Casa de Cultură a Studenților se vor organiza ateliere de teatru, discuții pe teme teatrale, precum și spectacole. Ediția a șaptea aduce cu ea actori precum Alin State (București) sau Bogdan Sărătean (Sibiu). Aceștia vor susține ateliere de arta actorului sub deviza ”Cine sunt eu?”, respectiv ”Eu și celălalt – nostalgia funcției sacre a actorului”. Așa cum sugerează și titlul festivalului, cei care vor participa la acțiunile acestui vor consuma teatrul în cele mai mici detalii, de la ce se întâmplă în spatele scenei, la fascinația experienței jocului, cu ochii spectatorului.Workshopurile le oferă ocazia împătimiților acesti arte să-și descopere sau să-și dezvolte abilitățile actoricești, cot la cot cu membrii Thespis.


”Vrem oameni noi în echipă, oameni serioși, doritori de activitate”, a expus, pe scurt, unul dintre scopurile evenimentului actorul Adrian Korek, coordonatorul trupei studențești.

Selecția pentru participarea la ateliere are loc mâine, de la ora 20.00, la Casa de Cultură a Studentilor, studioul 202 „Diogene Bihoi”. Doritorii vor susține un moment artistic ( monolog, fabulă, poezie, dans, mimă sau acrobație) pe baza căruia vor fi selectați. Pe lângă ateliere, organizatorii servesc publicului în zilele de weekend și spectacole.

Programul spectacolelor ”Teatru pe Pâine 2013”

Sâmbătă, 14 septembrie, ora 17.00 ”VERDE” Thespis – în cadrul ”Plai” (scena mică)

Duminică, 15 septembrie, ora 19.00 ”CE VEZI?” Lavinia Urcan Comp

Vineri, 20 septembrie, ora 20.00 ”DAR CU PIANISTUL, CINE DANSEAZĂ?” Tunde Baczo/Alin State/Cari Tibor

Sâmbătă, 21 septembrie, ora 20.00 ”AMALIA RESPIRĂ ADÂNC” Andrada Grosu (BIS Sibiu)

Duminică, 22 septembrie, ora 20.00 ”CEHOV 3 DRAME RIDICOLE” BIS Sibiu

Toate spectacolele, cu excepția ”VERDE”, se vor juca la Casa de Cultură a Studenților, etajul 2, sala 207. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.