Profesorii de la Colegiul de Vest ar putea fi scoși cu forța...

Profesorii de la Colegiul de Vest ar putea fi scoși cu forța din clădire de reprezentanții primăriei

1
DISTRIBUIȚI

colegiul_de_vest

Primarul Timișoarei Nicolae Robu ameninţa, în urmă cu o săptămână, că până la începerea anului şcolar pe 16 septembrie, cu siguranţă profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest vor fi mutaţi în noua locaţie de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, ca să le facă loc elevilor de la Liceul de Arte Plastice. Însă nici vorba de aşa ceva, dascălii de la Colegiul Tehnic de Vest nu vor să se mute pentru că se tem că vor rămâne fără loc de muncă, decişi fiind să atace hotărârea de consiliu local în instanţă.

„Colegiul are o hotărâre de consiliu local prin care este obligat să se mute în noua locaţie de pe Bulevardul Liviu Rebreanu.


Este de datoria primăriei să pună în aplicare hotărârea. Din câte ştiu, cei de la Liceul de Arte Plastice au împachetat, dar din informaţiile pe care le avem, profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest nu par disponibili să se mute”, a afirmat astăzi Francisc Halasz, inspector şcolar adjunct. Mai mult, acesta crede că scandalul a apărut pe fondul hotărârii de consiliu local din 2011, când s-a decis ca Liceul de Arte Plastice să se mute pe Liviu Rebreanu, dar conducerea instituţiei nu s-a conformat. „S-a creat un precedent, pentru că lumea crede că dacă atunci s-a putut, se poate şi acum”, a mai explicat Francisc Halasz. Profesorii de la Colegiul Tehnic de Vest au fost informaţi „neoficial” că reprezentanţii Primăriei Timişoara intenţionează să-i evacueze cu forţa din instituţie, până la începerea anului şcolar.

Vă reamintim că la sfârşitul lunii iulie, Consiliul Local Timişoara a aprobat o hotărâre prin care s-a decis ca elevii de la Colegiul Tehnic de Vest să fie mutaţi într-o clădire de pe Bulevardul Liviu Rebreanu. Hotărârea a fost luată de municipalitate ca să scape de chiria de 30.000 de euro pe care o plătea pentru clădirea în care funcţionează în acest moment Liceul de Arte Plastice, construcţie care este retrocedată. Astfel, reprezentanţii Primăriei doresc să mute Liceul de Arte Plastice în locaţia în care Colegiul Tehnic de Vest îşi desfăşoară activitatea de 60 de ani. Însă, profesorii nu doresc să se mute pentru că se tem că niciun elev nu se va mai înscrie în colegiu şi îşi vor pierde locul de muncă, mai ales că 90 % dintre elevii înscrişi sunt navetişti.

Foto: evz.ro

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.