Noua temă de discurs a protestatarilor pentru salvarea Roșiei Montane UPDATE 7...

Noua temă de discurs a protestatarilor pentru salvarea Roșiei Montane UPDATE 7 Când au încheiat marşul GALERIE FOTO şi VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

protest.salvati rosia montana12

Cei care militează pentru salvarea Roșiei Montane s-au adunat astăzi din nou la deja tradiționalul protest de duminică după-amiază. Pentru că zona centrală a Pieței Operei este pregătită pentru concertul Cargo la care rugbyștii de la RCM vor prezenta cupa câștigată ieri, protestatarii s-au grupat în fața rectoratului Politehnicii. Au apărut mai multe bannere, cu un mesaj comun: „Meritocrația salvează România”, „Jos politicienii, jos sistemul ticăloșit! Meritocrația, o șansă pentru România!”. Pe un alt banner purtat de câțiva anarhiști stă scrs „Consumul excesiv este un factor important în distrugerea planetei. Stop Consumului! Jos capitalismul! Squat the world!”. Protestatarii urmează să părăsească în curând Piața Operei și să plece în marș prin Timișoara.

UPDATE 1 Cele câteva sute de protestatari au plecat dinspre Piața Operei spre zona Dacia, scandând slogane precum „Vrem natură, nu cianură”.

UPDATE 2 Protestatarii au blocat, pentru câteva minute, intersecția Circumvalațiunii cu Gheorghe Lazăr, o parte dintre ei așezându-se pe asfalt.


Jandarmii au avut discuții cu câțiva dintre protestatari care nu au vrut să rămână pe prima bandă a șoselei pentru a permite circulația autovehiculelor. Apariția unei ambulanțe care se întorcea de la o urgență și care trebuia să treacă prin locul blocat de protestatari i-a făcut pe aceștia să se ridice. Marșul continuă spre Bulevardul Cetății.

UPDATE 3 La intersecția străzii Gheorghe Lazăr cu Bulevardul Cetății demonstranții au blocat în totalitate zona timp de mai multe minute după același scenariu, folosit anterior. Una dintre tinerele care s-au așezat pe asfalt a fost la un pas să fie lovită de o Honda înmatriculată în Harghita. După ce au scandat și dansat în mijlocul intersecției, protestatarii și-au continuat drumul pe bulevard spre Cimitirul Eroilor.

UPDATE 4 După ce au plecat din piața Dacia scandând „Veniți cu noi”, demosntranții au blocat strada Circumvalațiunii de aproximativ 10 minute. Traficul este dat peste cap, politia rutieră deviind circulația.

UPDATE 5 Ajunși în piața Consiliul Europei, de lângă mall, protestatarii s-au răzgândit și, în loc să meargă spre Piața Unirii le-au spus jandarmilor că vor să meargă pe Calea Aradului pentru că „altă dată o să plouă și vrem să știe cât mai multă lume”. Reprezentanții Jandarmeriei i-au averttizat că pentru nerespectarea traseului aprobat vor fi sancționați, dar demonstranții au cerut să fie lăsați să pornească pe noul traseu „pentru că nu puteți să interziceți unor oameni pașnici să meargă pe stradă”. Demonstranții au trecut de intersecția de la piața Consiliului Europei fără a o mai bloca, iar acum mărșăluiesc pe Calea Aradului.

UPDATE 6 Demonstranții au traversat Calea Aradului, iar la Piața Verde au blocat strada Liege îndreptându-se spre Calea Torontalului. Ajunși aici și scandând „Roșia, Roșua, vine Revoluția” și „Nu corporația face legislația”, coloana de manifestanți se îndreaptă din nou spre centrul orașului.

UPDATE 7 După mai bine de trei ore de mărșăluit prin oraș, protestatarii au încheiat manifestarea din această seară în Piața Unirii.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/pPp4uaxCflM” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

5 COMENTARII

  1. mari prosti ! “Jos politicienii, jos sistemul ticăloșit! ”.pai au avut ocazia sa ,,strige” asta ,la vot in 9 dec anul trecut ,cu stampila in mana .stii cum este !? da-i romanului mintea de pe urma !.s-au dus la vot legati la ochi si au votat ,de 24 de ani asa voteaza .

    • s-a mers la vot in 9.XII. s-a consumat mult tus. in opinia noastra toti meritau o stampila. multi dintre noi asa au facut

    • Din 2006 nu mai votez, pentru că sunt ferm convins că nu mai am cu cine. Prin urmare, ce alte opțiuni am să-mi manifest opoziția față de sistem? Sau n-ar trebui să mai am niciuna, și cu asta bine-am revenit în totalitarism?

      Cu drag,
      Un mare prost.

  2. adi tata, USL-ul a prezentat un program de guvernare asta iarna cu 15 puncte, iar la pct. 8 scria: RESPINGEREA PROIECTULUI DE LA ROSIA MONTANA. Faptul ca acum face exact pe dos este un atac la adresa democratiei din Romania si a statului de drept. Practic au furat si excrocat voturile… De-aia iesim, fratica, pentru ca sa ne faci tu prosti. vai si-amar….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.