Cine este românul care este între primii 16 cei mai influenți adolescenți...

Cine este românul care este între primii 16 cei mai influenți adolescenți din lume, în 2013

1
DISTRIBUIȚI

ionut-budisteanu

Ionuț Budișteanu, tânărul de 19 ani care a gândit și a perfecționat un sistem ieftin de automatizare computerizată prin care un automobil se poate conduce singur, a fost inclus de revista Time pe locul 9 în topul celor mai influenți 16 adolescenți din lume, fiind în același timp singurul dintre aceștia care a demonstrat excelență într-un domeniu științific și tehnic, scrie Agerpres.

Revista Time menționează că omul de știință român, în vârstă de 19 ani, a câștigat premiul întâi, în valoare de 75.000 de dolari, la Târgul Internațional de Știință și Inginerie Intel pentru liceeni din luna mai, pentru conceptul său de automobil ieftin care se conduce singur. Prototipul construit de Budișteanu semnalează uriașul potențial al producției în serie de automobile autonome, costurile sistemului său de automatizare computerizată fiind de doar 4.000 de dolari, o sumă infimă prin comparație cu costurile sistemului similar dezvoltat de mai mulți ani de Google — 75.000 de dolari. Ionuț Budișteanu, care în prezent își face studiile universitare în România, a folosit inteligența artificială și o cameră video montată pe mașină pentru a identifica benzile din trafic, curbele, celelalte mașini participante la trafic și chiar și pietonii, mai notează revista americană.

Primul loc în clasamentul întocmit de Time este deținut de solista neo-zeelandeză Lorde, 17 ani, care a fost catapultată în atenția lumii muzicale odată cu lansarea primului său album, „Pure Heroine”.


Solista, pe numele său real Ella Yelich-O’Connor, a semnat primul său contract cu o casă de discuri la vârsta de 13 ani și a reușit să o întreacă pe Miley Cyrus în topul celor mai descărcate piese de pe iTunes cu hitul său, „Royals”. Locul doi este ocupat tot de o neo-zeelandeză, jucătoarea de golf Lydia Ko (16 ani), care a trecut la profesionism în acest an și se află deja pe locul 5 în clasamentul internațional al jucătoarelor de golf după ce a participat la doar 23 de turnee.

Pe locul trei se află programatorul Nick D’Aloisio, 18 ani, creatorul aplicației Summly, o aplicație de știri cumpărată de Yahoo! în luna martie pentru suma de 30 de milioane de dolari. Malala Yousafzai, 16 ani, tânăra pakistaneză ce a fost nominalizată la premiul Nobel pentru Pace pentru militantismul său în favoarea educației pentru femeile din zonele controlate de talibani, a fost plasată pe locul 7. Pe locul 10, imediat după Ionuț Budișteanu, se află fiica președintelui american, Malia Obama, 15 ani, iar numele poate cel mai cunoscut din acest clasament, Justin Bieber, 19 ani, se află abia pe locul 12.

Foto: www.smilefm.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.