Comisarul şef de la “Crimă Organizată” Traian Berbeceanu, eliberat din arest

Comisarul şef de la “Crimă Organizată” Traian Berbeceanu, eliberat din arest

6
DISTRIBUIȚI

berbeceanu cu mascati

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, va fi eliberat din arest, după ce instanţa supremă a decis definitiv, astăzi, că poate fi cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală, scrie Mediafax. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au admis recursul lui Traian Berbeceanu împotriva deciziei de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă şi au dispus eliberarea acestuia din arest. Instanţa supremă a dispus ca măsură preventivă în cazul lui Berbeceanu interdicţia de a părăsi ţara.

Decizia instanţei supreme este definitivă, Traian Berbeceanu urmând să fie eliberat după ce documentele privind hotărârea judecătorilor vor ajunge la locul de detenţie. În 19 noiembrie, Curtea de Apel Bucureşti dispusese prelungirea cu 30 de zile a măsurii arestării preventive în cazul comisarului de la BCCO Alba, Traian Berbeceanu, admiţând astfel cererea procurorilor DIICOT.

Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT.


El a făcut recurs, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, pe 31 octombrie, ca acesta să rămână în arest.

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu au sponsorizat BCCO Alba Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu. Din documentele anchetatorilor reiese că cei doi soţi au sponsorizat indirect, prin comisarul Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, BCCO Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului. Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări. Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon. Dosarul în care Berbeceanu este acuzat a fost preluat de Structura centrală a DIICOT, de la serviciul teritorial Alba al Direcţiei.

 

6 COMENTARII

  1. A fost impresionant interviul dat de către Traian Berbeceanu doamnei Alessandra Stoicescu, la ANTENA 3! Un polițist din vocație – care și-a neglijat familia, propria sănătate, luptându-se cu pegra societății – un polițist al cărui exemplu este PRECIS urmat de mulți oameni în uniformă. Fiu și ginere de polițist, are cumnatul și niște verișori polițiști, deoarece provine dintr-o familie care nu admite minciuna, lașitatea, ilegalitățile, a precizat comisarul șef Berbeceanu. Să-i dea Dumnezeu noroc și viață bună, după toate greutățile, nedreptățile și după riscurile asumate cu temeritate!

  2. Eheeee………….. verificati contrabanda cu petrol, produse petroliere printre acei oameni de afaceri care se ocupa cu asa ceva, nu printre politistii interni…………….. verificati-i pe aceia din vami, gen vama Halmeu, da? Ce dreacu snteti prosti, politistilor romani? Va luati si voi spaga, nu? Radu Stroe…………. verifica vama Halmeu, caci iti garantez eu ca pe-acolo tra-lalala,,,,,,,, Aceasta vama a fost dintotdeauna o sursa de evaziune fiscala, da? Mi-am asumat un risc, zicandu-va asta, va rog! Sper sa nu trebuiasca sa cer protectie pentru viatza mea, caci stiti ce inseamna lumea afcerilor ilegitime! Va rog sa luati masuri, domnule Radu Stroe!

  3. de ce nu-mi raspundeti acestui mesaj al meu de la 1:21 AM, timabili politisti? Va simtit cumva atacati „in orgoliu”? Sa vedem cine va apara, infractrilor din politie, impreuna cu sefii vostrii? V-am demonstrat ca infractori………….. sa vedem daca sefii vostri de la Bucuresti se sesizeaza! Eu mi-am facut treaba!

  4. mda………….păi nu vă mişcati curul ala gras voi, aştia de la Bucureşti………… ar trebui să faceţi asta pentru că asta vă este munca, stimabili, dacă vă reclam pentru neindeplinirea atributiilor profesionale, ce faceîi? Nu vă jucaţi stimabili sefi de servicii ca poate ramaneti fără loc de muncă, suspendţi 3 ani in domeniu……….. Şi veţi fi posibili demisi din Poliţie! Semmnez eu, un oarecare cms şef de prin Bucureşti, spre înţelesul colegilor din ţară!

  5. Asa e! La Halmeu se fura In piata se fura! Unii iau spaga! Altii iau mita!….
    Hai ca esti penibil!.
    Ai informatii?Da-le la DIICOT,la DNA, nu scrie prostii pe net ,anonim…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.