E oficial: Guvernul dă undă verde exploatării gazelor de șist în Timiș....

E oficial: Guvernul dă undă verde exploatării gazelor de șist în Timiș. Vezi care sunt primele localități afectate

11
DISTRIBUIȚI

gaze_sis

Alături de proiectul de la Roșia Montană, exploatarea gazelor de șist a fost un subiect fierbinte al ultimelor luni, însă iminența exploatării a fost împinsă pe planul doi, mai ales în Timiș.


Astăzi, însă s-a confirmat că este o realitate: Biled și Periam sunt primele localități din Timiș ce vor fi afectate de exploatările pentru gaze de șist.

Guvernul Victor Ponta a emis două hotărâri prin care aprobă concesiunea pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrul EX – 8 Biled și EX – 7 Periam firmei canadiene East West Petroleum Corp în vederea explorării și exploatării gazelor de șist. Aceiași canadieni au primit ok-ul și pentru perimetrul EX – 3 Băile Felix.

Acordul petrolier de concesiune pentru explorare-dezvoltare-exploatare în perimetrele menționate intră în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial, se mai arată în cele două hotărâri  de guvern semnate de Victor Ponta.

Foto: economica.net

11 COMENTARII

  1. Dacă localnicii din Biled și Periam sunt moluște, vor rămâne fără apă (trebuind să renunțe și la animalele din ogradă), cu pământurile otrăvite, așadar necultivabile, iar riscul de cutremure (Parța, Banloc, Voiteni, Gătaia, Timișoara etc. își amintesc de cele două cutremure din 1990, ca și de acela din martie trecut). În mod sigur, cutremurul din martie și acela din aprilie a.c., care a produs indignare în Ungaria, au fost provocate de explorările ilegale de la finele iernii 2012-2013, făcute tot prin fracturare hidraulică! Sâmbătă și duminică, voi fi la Alba Iulia, dar din 8 decembrie, mă întorc la protestele contra cianurilor și a fracturării hidraulice. Eu vreau ca nepoții mei să aibă o patrie, nu o groapă de gunoi în jurul unui cimitir imens. Și acest guvern și-a pierdut mințile?!?

    • Poate aveti niste amanunte, d-na Viorica, despre locatia unde s-a practicat fracturarea hidraulica ilegala. Nu de altceva, dar de la un protestatar de meserie, ma astept la argumente beton ca sa pot sa ma indignez si eu, nu numai ungurii.

  2. daca tot exploateaza la baile felix, de ce nu exploateze si la lipova, buzias, herculane, borsec, tusnad, linga izvoarele din harghita si covasna?

    • Evident, pentru personajele cu probleme la capitolul civism, a lupta pașnic, civilizat pentru ați apăra țara de distrugere operată rapid prin agresarea halucinantă a mediului înseamnă „a fi protestatar de meserie”. Spre deosebire de moluștele bipede, eu țin să știu ce se petrece în jurul meu, așsadar și cu mine, cu ceilalți oameni la care țin sau cu orice fel de concetățean demn de respect. În 4 aprilie a.c., precis comentatorul FĂNEL nu a participat la protestul din Piața Unirii (cu peste 500 de participanți), contra fracturării hidraulice, cum a preferat să se relaxeze în după-amiezele și serile de duminică, atunci când noi – din septembrie până în prezent – am defilat sute de timișoreni prin oraș, ca să-i prevenim pe guvernanți că existăm cu adevărat și că ne iubim țara cu adevărat, astfel că nu vom îngădui să ne fie nimicită, nimicire planificată spre a sătura lăcomia unor nemernici fără scrupule. Nici n-a citit presa (DG24, PRESSALERT, ZIUA DE VEST și RENAȘTEREA au fost mereu pe fază), care a relatat despre exploziile făcute ilegal, pe terenurile oamenilor, care au alertat Poliția și alte autorități. Sunt lucruri ce s-au petrecut chiar în vecinătatea Timișoarei, nu în cosmos! Au fost publicate și fotografii cu indivizii îmbrăcați în salopete portocalii și în alte culori la fel de simpatice, care au fost luați la goană de către timișenii cu minte limpede și cu dragoste de rânduieli corecte și de patrie. Sinistra postare semnată cu un fel de interjecție este tot a unui năuc, întrucât se fac deja explorări prin fracturare hidraulică înclusiv la Buziaș, Băile Felix și în alte locuri unde Dumnezeu ne-a dat ape minerale și termale unice în lume. Dar cei care dorm chiar și când par a fi treji sunt fericiți din exact mortivul explicat în BIBLIE.

  3. CUM AM MAI SPUS : USL ZDRENTE ORDINARE,chiar sunt curios,cum ma scapati de ei !? NASOL MOMENT 😀 …..din ’90 incoace moldova si oltenia au votat ca inecatii PSD,acum ati facut-o deCACAT ! Vai’de capu’ vostru …. :)))))

  4. Din pacate, de cele mai multe ori civismul este confundat cu manifestari care nu au la baza o cunoastere temeinica a subiectului. Daca dumneavoastra, doamna, ati fi citit putin mai mult in loc de a inghiti pe nemestecate povesti tip Gazprom, ati fi stiut ca niciodata o explorare nu se executa prin fracturare hidraulica, acest procedeu fiind utilizat numai in exploatare. Ori sa sustii ca la Buzias are loc o exploatare (ce se extrage, va rog, in afara de apa minerala?) prin fracturare denota in acest caz, daca nu reacredinta, cel putin ignoranta.
    Nu contest buna dumnevoastra credinta, probabil ca v-ati plimbat impreuna cu alte cateva sute de neoecologisti duminica prin oras animati de bune intentii. Personal, nu sunt convins inca de necesitatea exploatarilor de gaze de sist in tara noastra pana in momentul in care UE va lua o pozitie transanta asupra acestui subiect. Iar pana sa porneasca exploatarile mai dureaza cel putin 3-4 ani. Dar nici nu-mi prind pe spate afise cu robinete de apa potabila in flacari si nici nu ies in fata Operei sa ma vada lumea cat de incarcat de civism sunt.
    Succes la proteste dupa 8 decembrie cand veti deveni disponibila. Si luati ceva gros pe dumneavoastra, am auzit ca se strica vremea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.