Muzica nouă și veche se întâlnesc pe scenă, într-un concert-premieră națională: Cobzality...

Muzica nouă și veche se întâlnesc pe scenă, într-un concert-premieră națională: Cobzality și Orchestra de cameră a Filarmonicii „Banatul”

0
DISTRIBUIȚI

cobzalitu

Sala Capitol din Timişoara va găzdui în această vineri, de la ora 19.00, o premieră naţională: primul proiect muzical care combină muzica clasică cu sonorităţile world-music şi electro-jazz. Cobzality şi Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Banatul” vor materializa acest proiect într-un spectacol de excepţie care face parte din stagiunea de toamnă a filarmonicii timişorene. De orchestrarea melodiilor s-a ocupat Simona Strungaru, sub a cărei baghetă se vor „alinia” toţi muzicienii şi invitaţii acestora, maestrul instrumentelor tradiţionale de suflat, Dorin Cuibariu şi talentatul chitarist Horea Crişovan.

Cobzality este un proiect muzical iniţiat de doi foşti membri ai trupei Sistem, percuţioniştii Florin Romaşcu şi Robert Magheti, şi de unul dintre cei mai talentaţi trompetişti din România, Sebastian Burneci.


Muzica lor alătură elemente melodice tradiţionale, instrumente străvechi, unor construcţii muzicale sintetice, moderne, într-un ansamblu muzical coerent şi actual. Lansat pe 1 Decembrie 2012, proiectul îşi propune să deschidă o nouă poartă către universalitate pentru muzica tradiţională românească. Cobzality are potenţialul de a pune România pe harta world music. “Din clasa a IV-a am început să particip constant la reprezentaţiile de la Filarmonica «Banatul». Eram elev la Colegiul Naţional de Artă «Ion Vidu» şi mă gândeam la vremea când, cu un proiect muzical propriu, voi putea colabora cu muzicienii «de la Fila». Iată că la aproape un an de la iniţierea proiectului Cobzality, am onoarea să cânt alături de crema instrumentiştilor bănăţeni”, a spus timişoreanul Robert Magheti. Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş şi al Filarmonicii „Banatul” din Timişoara.

Foto: cobzality.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.