Se închide traficul în zona Cetate. Care sunt noile rute de traversare...

Se închide traficul în zona Cetate. Care sunt noile rute de traversare a Timişoarei

1
DISTRIBUIȚI

timisoara_oras_european

Este oficial: de luni încep lucările în zona Cetate. După ce zilele trecute edilul şef Nicolae Robu a explicat că problemele apărute legat de mutarea stâlpilor RATT şi Enel vor fi rezolvate cu celeritate pentru ca lucrările la centrul istoric să înceapă, astăzi, municipalitatea a anunţat şi primele măsuri care vor fi luate pentru implementarea proiectului.

Este vorba despre închiderea totală a circulaţiei rutiere pe sensurile de la Gheorghe Lazăr spre Modex şi Piaţa Mărăşti spre Modex: nu se va circula în zona Pieţei Sfântul Gheorghe, pe străzile Enrico Caruso, gen.


Praporgescu, Strada fără nume, pe strada Mercy de la 9 Mai la Savoya. De asemenea, va fi închis total traficul rutier în zona Pieţei Libertăţii pe strada Vasile Alecsandri (de la strada 9 Mai la strada Dimitrie Cantemir), pe strada V V de la Marina de la strada Alba Iulia la Lucian Blaga, pe strada E. Ungureanu de la VV de la Marina la strada 9 Mai. Se vor efectua şi modificări de sens unic. Pe strada D. Cantemir, sensul actual se va inversa pe direcţia Telbisz spre L. Blaga. Străzi cu restricţii de circulaţie Străzi cu acces doar pentru riverani: V. Alecsandri de la Savoya la 9 Mai, VV dela Marina pe tronsonul Sf Ioan -Piaţa Libertăţii, strada L Blaga pe direcţia J. Bolyai- D.Cantemir, cu menţiunea că pe cele două străzi se menţine sensul de mers, Savoya între V. Alecsandru -Mercy. Pe strada L Blaga pe tronsonul IC Brătianu – J Bolyai şi pe V Alecsandri pe tronsonul Savoya- Piaţa Mărăşti este dublu sens pentru toate autovehiculele. Primăria mai atenţionează şi că nu se va mai putea face traversarea de la nord la sud a oraşului prin zona Cetate, iar șoferii vor trebui să aibă în vedere faptul că va fi permisă circulaţia vehiculelor autorizate pentru lucrări, cele care intră şi ies din şantier şi îndeamnă şoferii să folosească parcările din centrul oraşului.

1 COMENTARIU

  1. Nădăjduim cu toată tăria să nu înceapă proiectata profanare până la totală desfigurare a Pieței Libertății, un colț de oraș care, ACUM, încă mai are mireasmă de burg având tradiții multiseculare. Spirala cu picătura de apă ce ar trebui – ÎN FANTEZIA MALADIVĂ A NU ȘTIU CUI – să cadă… în creștetul Sf. Ioan Nepomuk trebuie SĂ DEVINĂ O PIAȚĂ PUBLICĂ NOUĂ, marca 2013-2014, nu să distrugă o oază de patriarhalitate (așadar, de tradiție veritabilă), în Europa fostă comunistă, unde tot felul de ignoranți distrug sistematic ceea ce dă – în viziunea lumii cu adevărat civilizate – valoare, originalitate, notă personală inconfundabilă așezărilor cu istorie îndelungată. Păcat că doi arhitecți cu renume au intrat într-uin joc degradant precum acesta!
    Oradea a devenit prilej de ilaritate și oripilare pentru specialiștii din toată lumea, după ce un primar incult a pus să se dea cu bidineaua pe clădirile din centrul istoric. Cine urăște, atât de mult Timișoara, încât să o transforme în ceva cu marca AȘA NU?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.