Un vicepreşedinte al Parlamentului bulgar este suspectat de spălare de bani

Un vicepreşedinte al Parlamentului bulgar este suspectat de spălare de bani

0
DISTRIBUIȚI

euro

Justiţia bulgară a iniţiat împotriva vicepreşedintelui Parlamentului bulgar Hristo Biserov o anchetă pentru „evaziune fiscală, spălare de bani şi uz de fals”, a anunţat ieri Parchetul într-un comunicat, potrivit Mediafax. Ancheta îl vizează, de asemenea, pe fiul vitreg al lui Biserov, Ivailo Glavinkov, a precizat Parchetul. Parlamentul bulgar l-a eliberat ieri pe Biserov din toate funcţiile sale, ceea ce deputatul însuşi a cerut, „din motive personale”.

Deputat începând din 1990, Hristo Biserov, în vârstă de 57 de ani, era preşedinte al Comisiei juridice din Parlament.


De asemenea, el a deţinut, până miercuri, funcţia de vicepreşedinte al partidului minorităţii turce Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (MDL), care susţine Guvernul de centru-stânga, condus de tehnocratul Plamen Oreşarski.

Parchetul va solicita „autorităţilor competente din cel puţin două state europene informaţii referitoare la conturile bancare, tranzacţiile efectuate şi sursele de venit” ale lui Biserov. Biserov a realizat transferuri bancare în euro şi dolari „dintr-un stat european în altul”. „Au fost realizate depozite bancare şi transferuri către companii înregistrate într-o zonă offshore, care au legătură cu persoanele suspectate”, a anunţat Parchetul bulgar.

Potrivit presei bulgare, în primăvara 2013, Bisserov a virat 450.000 de dolari (333.000 de euro) din contul său bancar din Elveţia într-un cont din Macedonia, al fiului său vitreg, un avocat în vârstă de 38 de ani. Serviciile speciale din Elveţia i-au sesizat pe colegii săi bulgari cu privire la acest transfer, informând şi despre multe altele, din perioada 2001-2008, potrivit site-ului Mediapool.bg.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.