Te bucuri de Crăciun, plătești până la Paște: găselnița vânzătorilor de brazi...

Te bucuri de Crăciun, plătești până la Paște: găselnița vânzătorilor de brazi pentru timișorenii loviți de criză

1
DISTRIBUIȚI

brazi

Brazii de Crăciun au devenit un lux, în acest an. În marile pieţe din Timişoara, pomii de iarnă se vând chiar şi cu 500 de lei, iar cei mai ieftini costă 50 de lei. La Avram Crăciunel, unul dintre comercianții de brazi din Piața 700, care vine din județul Alba în fiecare an la Timișoara ca să vândă pomi de iarnă, povestește că prețurile au mai crescut în acest an față de cel precedent pentru că “s-au tăiat puțini brazi.


Totuși, lumea cumpără, în prima zi am vândut 10 brazi, iar în această săptămână se vând zeci de pomi în fiecare zi”. Bărbatul precizează că un brad normal, de apartament, costă de la 50 de lei în sus, iar cel mai mare, de aproape cinci metri, se vinde cu 400 de lei.

La un preț mai avantajos se vând brazii din import, aduşi din Polonia, Ungaria sau Germania, pentru că nu au niciun miros, explică un alt comerciant, astfel că prețul unui pom de iarnă ajunge la cel mult 200 de lei. Totuși, timișorenii care nu au posibilitatea financiară să achiziționeze un brad de Crăciun, pot cumpăra crenguțe sau coronițe, ce costă aproximativ cinci lei.

Însă pentru persoanele care doresc neapărat să împodobească bradul de Crăciun, dar nu-și permit să cumpere unul cu banii jos, există o alternativă inedită. O firmă specializată în comercializarea de brazi naturali s-a gândit să vină cu o ofertă de criză. Astfel, timişorenii pot opta pentru achiziţionarea pomilor în şase rate lunare. Pomii de iarnă pot fi cumpărați din magazinul virtual al firmei, care se laudă că are puși în vânzare aproximativ 45.000 de brazi naturali tăiați sau cu rădăcină. Doar persoanele care au card de credit pot opta pentru varianta achiziționării unui pom de iarnă în cel mult șase rate.

1 COMENTARIU

  1. Mai urmeaza sarmalute in 3 rate lunare,cozonac in 12 rate egale,carne de porc pentru friptura in rate cu buletinul ….si caini cu colaci in coada pentru colindatori.Halal tara cu oameni redusi de saracie am ajuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.