Viceprimarul Stoia explică modul în care cimitirele au devenit o afacere bună...

Viceprimarul Stoia explică modul în care cimitirele au devenit o afacere bună pentru Primăria Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR04_resize

Beneficii peste beneficii – asta a obţinut Primăria Timişoara prin schimbarea contractelor cu furnizorii de servicii pentru trei mari cimitire din Timişoara. Este vorba despre cele de pe Şagului, Şireanu şi Buziaş. Practic, noile contracte prevăd ca firmele să achite sumele în avans pentru trei luni, apoi, peste două luni şi jumătate, pentru alte trei luni. Dacă trec 15 zile şi furnizorii nu au achitat facturile către primărie, contractul este reziliat în mod automat. Nu numai atât, dar municipalitatea nu mai plăteşte facturile pentru apă, curent şi transporturi ca înainte, astfel că acestea se scad tot din încasările firmelor de pompe funebre. Viceprimarul Traian Stoia a informat astăzi că primăria câştigă un total 507.000 de lei în plus faţă de contractul trecut, având acum experienţa pierderilor.


„Aceste noi contracte de concesionare ne feresc de a ajunge în situaţia în care am fost cu firmele care au intrat în insolvenţă şi consider că este un mare pas înainte faptul că oamenii ăştia nu mai pot să beneficieze de clemenţa primăriei”.

Viceprimarul a comentat că „noi privim cimitirele ca un loc de de veci şi ar trebui să le privim şi ca o istorie tăcută a Banatului şi a Timişoarei. Dacă le privim şi altfel, o să vedem că acolo sunt înhumaţi oameni care au însemnat enorm pentru Timişoara. În cimitirele din Timişoara sunt îngropaţi academicieni, artişti de mare performanţă, scriitori, oameni care au înfiinţat bănci, care au susţinut dezvoltarea economică a Timişoarei, a primelor întreprinderi”.

Stoia spune că mormintele eroilor ar trebui să fie mai bine îngrijite. Cât despre recuperarea datoriilor, Stoia spune că acestea sunt, mai nou, făcute Către Direcţia Fiscală, condusă de Adrian Bodo, care are nu numai dotări necesare, ci și experienţă, asta pentru că angajaţii de la Direcţia Economică au dat greş în demersurile lor.

1 COMENTARIU

 1. Imi pare rau dar lucrurile stau cu totul altfel decat se lauda d-nul viceprimar Stoia si anume :
  D-nule viceprimar d-voastra stiti de taxle (care binenteles nu au fost trecute prin consiliul) care sunt percepute ilegal de firmele concesionare de zece ani de zile , de pe cand era fostul primar?
  Bineinteles ca totul va decurge la fel ca inainte.
  Daca vroiati sa schimbati ceva in acest domeniu primul lucru trebuia
  schimbat de la conducere pe d-oamna Sarca,d-omnul Cacuci si sa nu uitam de d-omnul Staia ,sub conducera lor sa adus prejudiciu primariei de la o singura firma conecesionara de peste un milion de euro.Tot ei conduc si acum ,iar d-umneavoastra d-omnule viceprimar nu faceti decat sa aprobati ce spun ei si sa va laudati cu 570000 lei pe care o sa-i vedeti pe hartie ca si milionu de la firma Cosimpex.
  Apropo stiti ca de fapt cimitirul din Calea Buziasului ,cu care vati judecat cativa ani,este concesionat de acelasi om dar cu alta firma?
  Am multe de spus……….cu dovezi .
  Cetateni Timisoarei platesc ilegal la firmele concesionare in jur de 400 ron la o inmormantare in cimitirele care apartin de primarie.
  Ore conducera primariei nu stie acest lucru ?
  Va spun sigur ca stie,dar nu stiti d-voastra domnule viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.