Blaga: Moţiunea de cenzură este finalizată, liberalii să fie bărbaţi politici şi...

Blaga: Moţiunea de cenzură este finalizată, liberalii să fie bărbaţi politici şi s-o semneze

0
DISTRIBUIȚI

blaga si ostaf08_resize

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, declară că democrat-liberalii au finalizat moţiunea de cenzură la adresa Guvernului şi aşteaptă parlamentarii liberali să o semneze, „dacă sunt bărbaţi politici”, el precizând totodată că nu poate exista altă colaborare cu PNL, decât una „punctuală în Parlament”.  „Avem formulată o moţiune de cenzură, ea este de fapt o Carte Neagră a guvernării USL, ea este finalizată şi aşteptăm voturile PNL, mai ales aşteptăm semnăturile PNL, s-o putem depune, dacă sunt bărbaţi politici şi dacă recunosc greşelile pe care le-au făcut (…). Noi îi aşteptăm pe cei de la PNL să ne semneze moţiunea, pentru că nu văd ce moţiune ar putea depune PNL dintr-odată, de dimineaţă până seara”, a spus Vasile Blaga, la RFI.

Întrebat dacă există vreun dialog între PDL şi PNL, Blaga a răspuns: „Nu există acest dialog, pentru că domnul Crin Antonescu a şi spus fără să întrebe, fără să-l rugăm noi, a spus că nu colaborează cu PDL.


Dar ce, l-am rugat noi să colaboreze cu PDL? E adevărat că luni au votat alături de noi împotriva tuturor proiectelor Guvernului USL”. Vasile Blaga este de părere că liberalii nu sunt într-o opoziţie reală faţă de Guvern. „Noi considerăm că nu sunt în opoziţie efectivă, din moment ce şi-au lăsat şi toate tentaculele în teritoriu. Ca să-şi calmeze partidul, Antonescu spune: faceţi alianţe cu cine vreţi şi cu PSD, dacă doriţi. Pentru că problemele mari, după ce s-a rupt euforia lui Antonescu când s-a rupt de Ponta… de ce s-au rupt? S-au rupt pentru scaune, în prima fază, iar definitiv când Antonescu şi-a dat seama că nu mai este susţinut de Ponta la prezidenţiale, iar Ponta a primit direct de la Antonescu mesajul: dacă ajung preşedinte, nu te mai pun prim-ministru! Atunci s-au rupt ei. Iar în acest moment, eu cred că nu poate exista altă colaborare decât punctuală în Parlament, ceea ce este normal în orice stat de drept”, a mai spus Blaga, potrivit RFI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.