Ce măsură ar putea adopta Comisia Europeană pentru ca americanii să renunţe...

Ce măsură ar putea adopta Comisia Europeană pentru ca americanii să renunţe la vizele cerute românilor

3
DISTRIBUIȚI

viza usa

Cetățenii din 36 de țări nu au nevoie de vize pentru a călători în Statele Unite, însă România nu se află printre acestea. Senatorul PNL Ben-Oni Ardealean a comentat la sfârșitul acestei săptămâni pe marginea subiectului vizelor pentru cetățenii români care dorescă să intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Recent întors dintr-o vizită în Statele Unite. Ardelean a spus că „au fost discuții legate de vizele românior pentu intarea în Statele Unite. Se fac eforturi diplomatice de mai mulți ani, dar pe de cealaltă parte toate aceste eforturi care se fac nu au reușit să aducă România în programul de eliminare a acestor vize.


Comisia Europeană a emis o solicitare pentru eliminarea vizelor pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, iar în condițiile în care acest lucru nu se va întâmpla Comisia Europeană își sumă dreptul de a proceda la reciprocitate”.

Mai exact, Comisia Europeană a cerut SUA includerea a cinci noi țări în programul „visa waver”: România, Bulgaria, Polonia, Cipru și Croația, singurele din UE care nu beneficiază de acest program. Până în martie 2014, daca SUA nu le rezolvă situația, cele cinci țări afectate pot să ceară Comisiei Europene să ia măsuri pentru suspendarea vizelor pentru diferite categorii de cetățeni americani, la intrarea pe teritoriul Uniunii Europene.

Totodată, Ardelean a menționat și că tergiversarea acordării dreptului de liberă trecere se leagă de declarații iresponsabile ale unor politicieni din țara nastră. „Este o datoria morală a României să militeze și să facă toate demersurile necesare pentru ca acest lucru să se întâmple. Aleșii americani au spus că nu este o decizie politică, ci una tehnică. Chestiunile tehnice au fost rezolvate, au fost securizate frontierele, avem pașapoarte biometrice. Este o decizie pur politică”, a conchis senatorul PNL.

3 COMENTARII

  1. Se îngroașă gluma cu aroganțele americanilor. Iata că după ce Crin Antonescu îi acuza pe americani că își cam bagă nasu la noi în iahnie cu problema referendumului de suspendare din 2012, iată că încă un liberal prinde curaj să arate obrazu Inaltei Porți, Cardon Case Albe de peste ocean. Din păcate nu se va întâmpla mare lucru pentru ca atât il prezidente Base cât si pinochio Ponta au ajuns unde sunt cu delegație de la aceiași Poartă, pardon Casă Albă și nu prea au cum să muște din mâna care îi hrănește. Un președinte ca Antonescu și un posibil guvern PNL ar însemna după aproape 70 de ani că am putea avea primele autorități care ajung la putere fără intervenții de la marile putori, pardon Puteri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.