De ce crede managerul spitalului judeţean că Timişoara nu are nevoie acum...

De ce crede managerul spitalului judeţean că Timişoara nu are nevoie acum de un spital regional

0
DISTRIBUIȚI

juganaru2-640x457

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, Iulius Jugănaru, şi-a exprimat punctul de vedere cu privire la decizia guvernanţilor de a lăsa oraşul de pe Bega pe dinafară în ceea ce priveşte construcţia unui spital regional din fonduri europene.

Managerul celui mai mare spital din vestul ţării este de părere că, în mod normal, ar fi nevoie de construcţia unei noi unităţi spitaliceşti în oraşul nostru, ţinând cont de faptul că în ţările civilizate din întreaga lume, după 10 – 15 ani de la inaugurare, spitalele se demolează şi se ridică altele noi. „Se adună tot felul de germeni, şi de aceea e recomandat, pentru sănătatea pacienţilor, să fie demolate după câţiva ani de funcţionare.


Spitalul Judeţean din Timişoara trebuia demolat de mult, există de 40 de ani”, ne-a explicat Iulius Jugănaru.

Totuşi, directorul Spitalului Judeţean consideră că nu este momentul să se construiască un nou spital la Timişoara, pentru că asta ar însemna un efort financiar uriaş din partea statului. Tocmai de aceea, Iulius Jugănaru consideră că aceşti bani ar fi mai bine să fie distribuiţi pentru achiziţionarea de echipamente medicale pentru spitalele deja existente. „Ne dorim să avem cât mai multe spitale dar, din punctul meu de vedere, ar fi mai important ca acum să ne îndreptăm atenţia către spitalele existente, pentru că nu sunt la cel mai înalt nivel”, a ţinut să precizeze managerul Spitalului Judeţean.

În ceea ce priveşte afirmaţia colegului său de partid Horia Cristian, care spunea că Spitalul Judeţean ar putea fi transformat într-unul regional, dacă se fac câteva modificări, Iulius Jugănaru a adăugat că nu contează foarte mult dacă  se va schimba denumirea, „ci important este să oferim servicii medicale de înaltă calitate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.