Dublă TRAGEDIE. Peste 50% dintre femeile diagnosticate cu cancer sunt părăsite de...

Dublă TRAGEDIE. Peste 50% dintre femeile diagnosticate cu cancer sunt părăsite de soți

2
DISTRIBUIȚI

60408156Vestea că o femeie este diagnosticată cu cancer reprezintă un şoc, din care cu greu îşi revine. Pe lângă greaua suferinţă prin care sunt nevoite să treacă în timpul tratamentului, intervenţii chirurgicale şi o mulţime de şedinte de radio sau chimioterapie, o bună parte dintre femeile cu această maladie, mai au de trecut peste un hop. Şi anume, relaţia de cuplu, care este greu încercată pe toată această perioada, povesteşte Anca Croitoru, medic radioterapeut la Spitalul Municipal Timişoara.

Potrivit statisticilor, 60 % dintre femei trec printr-un divorț după ce sunt diagnosticate cu cancer.


„Şi asta pentru că bărbaţii de lângă ele nu fac faţă la o asemenea veste, mai ales dacă vorbim de cancer de sân sau de col uterin. Toate pacientele mele au trecut prin asta. Au avut probleme în căsnicie, nu toate au divorţat, dar au fost pe punctul de a o face”, explică medicul timişorean. Anca Croitoru povesteşte că, în cuplu, ambii parteneri sunt supuşi unei presiuni foarte mari, iar fiecare are pretenţii de la celălalt. „Celui bolnav i se pare că totul i se cuvine, iar celălalt trece prin lucruri îngrozitoare şi pentru că se gândeşte că îşi poate pierde soţia, dar şi pentru că vede că se profită de el”, mai precizează Anca Croitoru.

Tocmai de aceea, medicul radioterapeut consideră că un rol important îl are consilierea psihologică la pacienţii care suferă de cancer.

2 COMENTARII

  1. Imi permit sa o contrazic pe dna doctor . Am fost pacienta dansei si nu am avut nici o problema in casnicie dupa diagnosticarea cu cancer mamar. Din contra sotul meu m-a sprijinit mereu , la chimioterapie s-a ras si el pe cap pentru a fi ca mine , dupa operatia de mastectomie cand ma vaicaream ca sunt un monstru acum fara un san , imi spunea ca sunt la fel de frumoasa ca in ziua cand m-a cunoscut . Personal nu cred in consilierea psihologica daca nu exista comunicarea in familie.

  2. Intr-adevar asupra relatiei de cuplu este presiune dar din pacate intervine raceala si distrugerea relatiei, acolo unde de fapt nu era o relatie bazata pe iubire si apropiere la bine si la rau.De aceea in strainatate partenerii merg impreuna la psiholog si beneficiaza de consiliere.Barbatii care cedeaza in fata acestei boli de care sotia este incercata, de fapt sunt cei slabi, daca fug si divorteaza.Femeile si ele unele incearca sa se inchida si sa ascunda. O cunosc pe d-na doctor Croitoru si prin Asociatia Impotiva Cancerului sprijina femeile si cuplurile care trec prin aceasta incercare, si primesc ajutorul cei care recunosc ca au nevoie.Problema e ca multe dintre femei nu recunosc si isi resping sotii de aceea se ajunge la distrugerea relatiei.Nu intamplator ne-a fost data boala.Totdeauna este un semn ca ceva nu e in regula cu sufletul nostru.Intai se imbolnaveste sufletul si apoi trupul . Cei care constientizeaza asta si isi vindeca sufletul primesc si vindecarea trupeasca.Felicitari celor care fac parte din Asociatia Impotriva Cancerului si tuturor celor care ne sprijina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.