HALUCINANT Primăria Timişoara a pierdut un imobil pentru care a primit sentinţă...

HALUCINANT Primăria Timişoara a pierdut un imobil pentru care a primit sentinţă favorabilă de la Curtea Supremă. Vezi cum a fost a fost posibil

4
DISTRIBUIȚI

STOIA NOUL VICEPRIMAR05_resize

Viceprimarul PSD Traian Stoia a povestit astăzi un nou caz halucinant, privind gestionarea oraşului. „Clădirea de pe str. Academician Alexandru Borza nr. 5 a fost cumpărată în 1935 de Radi Aurora, iar în 1950 trece în proprietatea statului. În 1994, printr-o decizie civilă se revine la situația anterioară naționalizării și, la scurt timp, apare moștenitorul Horga Dan Fabian. Se intabulează ca moștenitor Horga Dan Fabian prin decizia cicilă din 1974. La scurt timp, Horga vinde lui Stancu Milivoi și Vicovschi Leonte, cu soția Elena. Primăria face un gest de mare corectitudine, cu ghilemele de rigoare, prin faptul că demarează recurs în anulare împotriva deciziei, care îl declară moștenitor pe Horga în 1997, la Curtea Supremă de Justiție.


Curtea casează decizia din ’94. În acest an, cercetările făcute de poliție au demonstrat că doamna Radi Aurora trăia în momentul în care s-a intabulat domnul Horga. Și, în acest moment, apar primele lucruri care nu sunt în regulă, din punctul meu de vedere”, a explicat viceprimarul Traian Stoia.

În loc să pună în aplicare sentinţa, administraţia de pe Bega a luat o decizie controversată şi defavorabilă. „Primăria trebuia să pună în aplicare hotărârea Curții Supreme de Justiție. Primăria ia o decizie ciudată și cheamă în judecată, pentru constatarea nulității contractului de vânzare – cumpărare, pe Vitcovschi. În timpul procesului primăriei, Șein Petru cumpără clădirea. În momentul în care Înalta Curte a emis acea sentință, trebuia să intabulezi dreptul, dar tu (pimărie – n.r.) te alături celui de-al doilea proprietar ca să anulezi un contract care era deja nul pe baza sentinței” a povestit vicele. Stoia a conchis că, momentan, clădirea în loc să fie la primărie este la moștenitorii ultimului proprietar Șein. Stoia susţine că imobilul ar putea fi recuperat, chiar şi acum, „dacă s-ar începe cu niște verificări ale CF-ului”.

4 COMENTARII

  1. Imi aduc aminte de acest dosar in care s-a solicitat constatarea nulitatii contractelor d evinzare cumparare ulterioare restituirii. A fost inregistrat la Judecatorie cu citeva luni inainte d ea pleca din sistem. Cind am verificat la Serviciul Pasapoarte am constatat ca persoana care a revendicat imobilul dupa 90 si a semnat delegatia de reprezentare a avocatului nu mai intrase in tara dupa anul 1972 , an cind respectivul DHF plecase in strainatate nu din Timisoara ci din Brasov sau Sibiu.
    La judecatorie desi am constatat nulitatea actelor subsecvente de vinzare au venit alti judecatori de la Tribunal care au desfiintat sentinta.
    Curios este si faptul ca in sala venea ca sa se intereseze de dosar un individ pe care ulterior l-am vazut in salile de judecata; se prezenta in reprezentarea lui HDF si pentru revendicarea fostului sediu al sectiei 2 Politie.

  2. Si ? Cei cu asta . Arestati maaa pe cineva cinei d vina ? Scrieti cine sunt vinovatii arestare si sechestru pe averile lor dc aveti curajul . Bravo dl Stoia

  3. Parca a spus robu k se face o ancheta si se verifica de organele statului cum au fost date casele la romanii de pe cd loga . Si ceva rezultate avem sau s a ingropat cazul Dl Dragos ce se n tampla . Pauza totala .

  4. Faptul ca vorbiti presei si timisorenilor despre asemenea situatii denota (pentru mine) ca ati gasit un numitor comun cu primarul Robu si impreuna intelegeti sa luptati, pe o strategie comuna, cu mafia imobiliara bine hranita si ocrotita in ultimul deceniu la Timisoara.
    Asteptam cu interes anuntul primelor sesizari la parchet al lungului sir al abuzurilor savarsite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.