Sindicaliştii timişeni din sănătate se plâng că ministerul le-a tăiat singura facilitate....

Sindicaliştii timişeni din sănătate se plâng că ministerul le-a tăiat singura facilitate. De ce anume nu vor mai beneficia de azi înainte

1
DISTRIBUIȚI

greva_avertisment_sanatate-32034

Noua reformă în sănătate provoacă controverse în rândul sindicaliştilor. Livius Cîrstea, liderul sindicatului Sanitas Timiş, este nemulţumit că în noul pachet de servicii propus de Ministerul Sănătăţii, nu mai figurează o lege prin care personalul medical ar fi putut beneficia în continuare de medicaţie gratuită.

Preşedintele Sanitas Timiş spune că aceasta era singura facilitate de care toţi angajaţii din sănătate au beneficiat vreodată, iar acum va fi scoasă. “Există o lege care conferă personalului care lucrează în sănătate un beneficiu, şi anume medicaţie şi investigaţii paraclinice gratuite. Legea funcţionează în momentul de faţă, dar nu mai este inclusă în noul pachet de servicii”, a explicat, astăzi, liderul Sanitas Timiş.

Livius Cîrstea spune că această lege funcţionează şi chiar cunoaşte câteva cazuri ale unor medici cărora li s-a decontat medicaţia.


Totuşi, Florin Bîrsăştesnu, directorul medical al Spitalului Judeţean din Timişoara, a auzit, astăzi, pentru prima dacă că există o astfel de lege. Mai mult, acesta este sceptic că s-a şi pus în aplicare, dar a promis că se va informa.

“Videoconferinţa de astăzi cu ministrul Sănătăţii a fost doar o acţiune pe care am bifat-o, şi atât. Ne nemulţumeşte modul de abordare a acestei reforme în sănătate, nu este corect ce se întâmplă şi nu mai putem să înghiţim totul aşa uşor. Ne-am întâlnit doar să vedem dacă ne-am ras de dimineaţă? Trebuie să atenţionăm că ceva nu este bine”, a atras atenţia Livius Cîrstea.

 

1 COMENTARIU

  1. domnul birsasteanu s-ar putea informa chiar la spitalul al carui director este, sa intrebe la personal cite adeverinte s-au eliberat pentru farmacii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.