Bărbatul de 300 de kilograme este la dietă exclusiv cu hrană lichidă....

Bărbatul de 300 de kilograme este la dietă exclusiv cu hrană lichidă. Cât trebuie să slăbească înainte de operație

0
DISTRIBUIȚI

ROBERT3

Bărbatul de 300 de kilograme din Pașcani, Robert Cogeanu, care a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţă Judeţean din Timişoara, pentru o operaţie de micşorare a stomacului, a fost trecut pe un regim alimentar drastic.


Timp de cel puțin o lună de zile acesta nu va primi mâncare solidă. ”Pacientul este la regim, pentru a încerca să scadă în greutate. Dieta lui este compusă, momentan, din shake-uri proteice. Poate fi o chestiune de durată”, a explicat medicul Dan Ilincariu, purtătorul de cuvânt al unității sanitare.

Din cauza problemelor cardiace, bărbatul nu ar suporta anestezia, astfel că medicii au amânat intervenţia pentru două-trei luni. La fel de important este ca el să scadă în greutate cel puțin 50 de kilograme. Dacă va avea o evoluție bună, în primele luni după operaţie bărbatul ar trebui să slăbească în jur de 50 de kilograme, ”iar după un an, în mod normal, ar trebui să ajungă la greutatea de 150 de kilograme”, a explicat medicul Ciprian Duţă, unul dintre chirurgii care-l vor opera pe bărbatul de 40 de ani.

Bărbatul a început să se îngrașe în urma unei depresii tratate medicamentos. Costurile operaţiei, aproximativ 15.000 de euro, vor fi suportate de câțiva oameni de afaceri din Timişoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.