Concerte şi spectacole de excepţie, în programul „Zilele Basarabiei” la Timişoara. Ce...

Concerte şi spectacole de excepţie, în programul „Zilele Basarabiei” la Timişoara. Ce evenimente speciale au pregătit organizatorii

0
DISTRIBUIȚI

zilele basarabiei

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara organizează cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”, care aniversează 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu Patria Mamă din 27 martie 1918. Evenimentul se va desfășura în perioada 27 -30 martie, zile în care timișoreni de toate vârstele vor avea parte de piese de teatru, proiecții de film, concerte de muzică populară sau seri de socializare.

Organizația Studenților Basarabeni a fost înființată pentru prima data în Timișoara, după care s-a extins în mai multe orașe din țară. Scopul principal este acela de a promova valorile și cultura din Republica Moldova. „Organizația a fost înființată în mai 2001. Prima dată a fost evenimentul și apoi s-a înființat organizația. Data de 27 martie este semnificativă pentru că acum, ca şi atunci, împărţim aceeaşi limbă, aceeaşi istorie şi aceleaşi valori.  Scopul principal este acela  de ai reprezenta pe tinerii basarabeni veniți la studii în România, integrarea lor și prezentarea culturii din Republica Moldova”, a spus în cadrul unei conferințe de presă Radu Pascaru, președintele Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara.

Pentru că a devenit o tradiție, ca în fiecare an, programul festivalului va fi unul diversificat.


În data de 26 martie va avea loc un pre-eveniment unde aproximativ 40 de tinerii basarabeni vor organiza în Piața Operei un flashmob. Din umbrele roșii, galbene și albastre tinerii vor crea inițialele festivalului (FZB), după care vor juca Hora Unirii.

Evenimentul de deschidere va avea loc în data de 27 martie la sediul Consiliului Local din Timișoara. „Anul acesta ne-am propus un program mai diversificat. Am încercat să punctăm mai multe probleme și aspect pozitive din Republica Moldova. În 27 martie vom împodobi cu flori bustul lui Ferdinand I pentru ai mulțumi pentru faptele sale, după care, la Consiliul Local din Timișoara va avea loc o dezbatere pe tema „Integrarea Europeană prin învățământ de calitate în Republica Moldova”, spune Elena Grușca, managerul evenimentului.

Programul Festivalului „Zilele Basarabiei” ediția a XIV-a

26 martie

18.00 –  Flashmob, Piața Operei.

27 martie

11.00 –  Depunere de flori  și jerbe la bustul lui Ferdinand I – primul rege al României Mari, Piața Victoriei.

17.30 –  Deschiderea oficială a Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei”, ediţia a XIV-a, Consiliul Local Timişoara.

19.00 –  Dezbatere pe tema „Integrarea Europeană prin învățământ de calitate în Republica Moldova”, Consiliul Local Timişoara.

21.00 –  Lansare de  lampioane în piaţa Operei.

28 martie

15.00 –  Lansarea  târgului de produse și brand-uri din Republica Moldova (durata târgului 28-30 martie), Iulius Mall Timișoara.

16.00 – Concert de muzică populară, ansamblul folcloric ,,Şoimanii”, Iulius Mall Timișoara.

19.00 – Spectacolul ,,Aventurile unui timid”, teatrul muzical – dramatic ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul, Casa de Cultură a Studenților Timişoara.

23.00 – Concert „Carla’s Dreams”, club Heaven Studio.

29 martie

10.00 – Slujba de pomenire a eroilor care au semnat unirea Basarabiei cu România.

19.00 – Concert open air: Cătălin Josan  şi Paralela 47”, Parcul Rozelor.

22.00 – Seară  de socializare, Baza Sportivă Nr. 2 a Universității „Politehnica”.

30 martie

14.00 – Vizită la Muzeul Catedralei  Mitropolitane din Timişoara.

16.00 – Proiecție de film „Patul lui Procust”, sala  Aula Magna a  Universității  de Vest din Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.