Povestea femeii care a născut prin minune un copil, deși a suferit...

Povestea femeii care a născut prin minune un copil, deși a suferit un transplant de ficat

0
DISTRIBUIȚI

DSC_0046

Anamaria Narai și-a îndeplinit visul, acela de a avea un copil, în urmă cu patru zile. Femeia din Arad este cea de-a treia din România care a reușit să aducă pe lume un bebeluș, după ce a suferit un transplant de ficat în urmă cu șase ani.

Femeia a născut la o clinică privată din Timișoara, iar medicii spun că, deși se așteptau să apară o serie de complicații, ba chiar ca sarcina să nu fie dusă la bun sfârșit, totul a decurs normal. Astfel, Anamaria a născut la termen, prin cezariană, un băiețel de 3.100 de grame.

Proaspăta mămică a povestit astăzi, zâmbind, că a reușit această performanță pentru că și-a dorit enorm să aibă un copil și tocmai de aceea a urmat cu strictețe toate sfaturile medicilor. “Sunt în formă maximă și plină de optimism. Sunt tânără și, ca orice femeie, mi-am dorit un copil.


Am fost disciplinată pe toată perioada sarcinii și am ajuns cu bine la sfârșit”, spune femeia de 35 de ani.

Anamaria Nagai a primit o șansă la viață în anul 2008 când, după trei ani de așteptare, a primit un ficat prelevat de la un om aflat în moarte cerebrală. “Mă gândeam să nasc un copil chiar și înainte de transplant, dar medicii mi-au spus că este imposibil. După operație, doar asta aveam în cap, așa că m-am documentat foarte bine, am aflat care sunt riscurile și am căutat medicii potriviți care să mă ajute să aduc pe lume un bebeluș”, povestește femeia din Arad.

Raluca Sabău, medicul curant al Anemariei, a explicat că printre complicațiile care ar fi putut apărea în timpul sarcinii se numără afectarea funcției hepatice, naștere prematură, astfel că bebelușul s-ar fi născut cu o greutate foarte mică, risc de infecție sau insuficiență renală. “Când a ajuns la noi, în urmă cu doi ani, pacienta a fost diagnosticată și cu cancer de col uterin, așa că a trebuit să o tratăm, iar abia apoi să poată rămâne însărcinată. Ne-am pregătit pentru toate complicațiile care ar fi putut să apară, pentru că nu ne-am mai confruntat cu un asemenea caz”, a precizat și medicul Konstantinos Giatras.

Femeia a fost internată înainte de a naște într-un salon izolat, la care au avut acces doar familia și câțiva medici și asistente, astfel încât riscul apariției unor infecții a fost redus la minim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.