Prefectul Dogariu şi subprefectul Marossy, consens total în privința alegerilor. Ce avertisment...

Prefectul Dogariu şi subprefectul Marossy, consens total în privința alegerilor. Ce avertisment a primit şeful IŞJ Timiş privind campania electorală în şcoli

3
DISTRIBUIȚI

eugen dogariu prefect

La reuniunea colegiului prefectural de la Palatul Administrativ din Timişoara, care a avut loca astăzi, s-a discutat din nou pe marginea celor trei scrutinuri care vor avea loc în judeţul Timiş în luna mai.

Subprefectul Zoltan Marossy a cerut expres ca instituţiile din subordinea Prefecturii Timiş că contribuie cu maşini pentru tranportarea materialelor la secţiile de votare din judeţ, precum şi cu personal care să ajute la aranjarea buletinelor de vot sau a listelor electorale. Marossy a spus şi că traseele pentru preluarea voturilor de la secţii au fost deja stabilite şi că poliţa va trebui să supravegheze zonele, precum şi traficul la acea dată.

O precizare specială a fost făcută pe marginea distribuirii materialelor de campanie în şcoli.


Suprefectul a spus că „am o rugăminte către IŞJ. Întotdeauna sunt discuţiile dacă în şcoală e voie să se intre, nu e voie să se intre. Legea spune clar că se pot folosi şcolile publice doar în afara activităţii curente. Domnii directori de şcoală nu trebuie să refuze pe nimeni. Până sunt cu program copiii, nu intră nimeni. Seara pot să vină candidaţii să povestească până dimineaţa”.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cornel Petroman a raspuns că „legea naţională e în contradictoriu cu regulamentul de organizare a şcolilor, care spune că nu se admit deloc activităţi politice într-un spaţiu al învăţământului”.

Prefectul Eugen Dogariu l-a atenţionat şi el pe Petroman că „în calitate de conducător al unor instituţii publice aveţi obligaţii privind modul în care se desfăşoară activitatea pe durata campaniei. Aş dori să nu auzim de afişe lipite în instituţiile dumneavoastră, să nu auzim de campanii făcute în școli, să aveţi o atitudinea echidistantă şi să respectaţi competitorii”.

3 COMENTARII

  1. Cornel Petroman este un betziv, vedeti ce moaca are! dece nu-l schimbati??? ca face parte din nomenclatura!!! este o rusine pentru sistemul de educatie!

  2. Petroman e pus politic .
    Directorii de scoala sunt pusi politic .
    In scoala nu se face politica . Ce gargara !
    Nu se face decat politica ce trebuie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.